Ber flere melde seg etter Os-drapet

Politiet går ut med etterlysning av alle som har beveget seg i to bestemte områder kvelden Hilda Feste (98) ble drept.

Gamleheimshagen

VAR DU HER? Området rundt Gamleheimshagen, omsorgstunet der Hilda Feste bodde, er ett av områdene politiet er interessert i.

Foto: Thomas Hellum / NRK

I dag er det en måned siden 98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept i sin egen leilighet i omsorgstunet Gamleheimshagen i Os kommune.

Etter uker med etterforskning står politiet ennå uten noen siktede eller mistenkte i saken.

Etterlyser folk fra to avgrensede områder

Nå går etterforskningsledelsen ut med en ny oppfordring, der de ber enda flere som var i nærheten av åstedet på drapskvelden om å melde seg til politiet.

– Vi etterlyser vitner fra to bestemte områder i Os sentrum. Dette er området rundt kirkegården, og området rundt Oshaugen og Gamleheimshagen, skriver informasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth i Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Kartet under viser de to områdene politiet etterlyser vitner fra. Etterlysningen gjelder folk som var i området mellom klokken 19.00 og 23.00.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etterlysningen gjelder kirkegården, Postvegen, Giskavollen og Byvegen - og rundt Oshaugen, inklusive Gamleheimsagen, fra Landboden til Utgjerder.

Politiet er på jakt etter flere personer de tror har vært i området.

– Det er viktig at alle som har vært i et av disse områdene på det gitte tidspunktet tar kontakt, uavhengig av om de har observert noe spesielt. Politiet går ut med etterlysningen nå fordi vi mener det fremdeles finnes vitner som vi ikke vet hvem er, heter det i pressemeldingen.

Har fått hundrevis av tips

Det er ikke første gang politiet går ut og etterlyser vitner fra Os sentrum. I uken etter drapet ble alle som var i sentrum bedt om å melde seg, noe som førte til en strøm av tips og meldere. Flere hundre tips hadde kommet inn til politiet ni dager etter drapet.

Det har vært lite nytt i etterforskningen de siste ukene, og politiet har gått ut med lite informasjon. For to uker siden kritiserte tidligere etterforsker Finn Abrahamsen politiet for i altfor liten grad å være åpne og bruke media og publikum.

Samtidig kunne NRK fortelle at politiet trolig står helt uten DNA og andre biologiske spor fra gjerningsmannen.

Gamleheimshagen

ÅSTEDET: Hilda Feste bodde øverst i leiligheten i bygget til venstre i bildet. Denne veien og området rundt er ett av stedene politiet nå etterlyser folk fra.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK