Truet ansatt med våpen og stakk av med penger

FYLLINGSDALEN (NRK): To maskerte menn ranet natt til onsdag Shell-stasjonen på Varden i Bergen. Politiet ønsker tips.

Ran av Shell på Varden i Fyllingsdalen i Bergen

UTSATT FOR RAN: Shell-stasjonen på Varden i Fyllingsdalen i Bergen ble ved 01-tiden natt til onsdag utsatt for ran. Ranerne skal ha fått med seg snus og penger.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Klokken 01.13 natt til onsdag fikk politiet melding om at Shell-stasjonen på Varden i Fyllingsdalen i Bergen var utsatt for et ran.

– To maskerte menn gikk inn på stasjonen. Den ene fremviste det som er beskrevet som en pistollignende gjenstand, truet den ansatte på stasjonen, og fikk med seg et mindre pengebeløp, sier politiets operasjonsleder Arve Samsonsen.

De to ranerne stakk så fra stedet.

– Vi har lite å gå etter, forteller politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon. Han sier noen vitner har tatt kontakt, men at politiet ønsker flere tips.

– Det vi vet er at de forlot stedet til fots og beveget seg mot Oasen. Den ene er ca. 190 cm høy, og en del høyere enn den andre personen, sier Føllesdal.

Politiet fortalte onsdag morgen at den ene hadde grå joggebukse, blå hettegenser og grønne hansker. Den andre hadde rød jakke og blå dongeribukse.

Politiet har avsluttet søk, og gjort tekniske undersøkelser som de nå venter svar på.

– Kan du si noe om hva ranerne fikk med seg?

– Vi ønsker ikke gå ut med detaljer, men det var penger de var ute etter og det fikk de med seg, sier Føllesdal.

Ansatt: – Ikke kjekt å oppleve noe slikt

Den ansatte, som var alene på jobb under ranet, kom ikke fysisk til skade.

– Men det er jo ikke noe kjekt å oppleve noe slikt. De ville sende ham til lege, men han ville heller dra hjem, forteller en ansatt NRK treffer på bensinstasjonen ved 04.30-tiden.

Ifølge ham truet ranerne også til seg snus og muligens også sigaretter. Det bekreftes av operasjonsleder Samsonsen.

Politiet sendte kort tid etter ranet ut melding til alle taxisjåfører på vakt i Bergen om å ta kontakt dersom de hadde fraktet eller sett noen som kunne passe med beskrivelsen av ranerne.

Ran av bensinstasjon på Varden i Fyllingsdalen i Bergen

OVERVÅKNINGSBILDER: Politiet skal på morgenkvisten onsdag gå gjennom overvåkningsbildene fra stasjonen. Ranerne skal ha fått med seg snus og penger.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Har overvåkningsbilder

Fordi ranerne hadde dekket til ansiktene sine, kan politiet foreløpig si lite om alder og etnisitet. Politiet er ferdige med åstedsundersøkelsen, og har tatt med seg videoopptak fra stasjonen.

– Det vil bli grundig gjennomgått utpå morgenkvisten. Men det vil jo vise seg hva man kan hente ut av det, i og med at de var maskerte, sier Samsonsen.

– Hvis noen har gjort noen observasjoner, er vi veldig interessert i det, sier Samsonsen.