Bakkerud blir lagkompis med YouTube-stjerne

– Jeg håper jeg kan lære noen triks av ham, og at han kanskje kan lære noen av meg, sier rallycrossfører Andreas Bakkerud (24).

Andreas Bakkerud

NYE LAGKAMERATER: Rallycrossfører Andreas Bakkerud (til v.) har signert toårskontrakt for amerikaneren Ken Block og Hoonigan Racing Division. De skal kjøre full sesong i FIA World Rallycross Championship sammen.

Foto: Ron Zaras // Hoonigan Racing Division

Andreas Bakkerud fra Morvik i Bergen offentliggjorde i dag at han har signert toårskontrakt med Ken Blocks nye FIA World Rallycross team. De har base i Utah, USA.

Block (48) er en amerikansk profesjonell rallykjører som også har konkurrert innen rullebrett, snøbrett, og motocross. På YouTube får videoene hans titalls millioner treff.

– Dette er et stort steg videre i min karriere, og en fantastisk mulighet til å komme enda nærmere mitt mål om å bli verdens beste rallycrosssjåfør, sier Andreas Bakkerud.

Bergensføreren har to EM-titler og en VM-tittel for lag på hylla allerede. Nå håper han på mer.

Andreas Bakkerud

SNARTUR HJEMME: Andreas Bakkerud nyter fridagene hjemme i Bergen før testkjøring og VM-sirkuset snart braker løs.

Foto: Jan Tore Brustad

Ford-partnere

Ken Block annonserte i forrige uke sin plan om å satse for fullt på FIA World Rallycross Championship i 2016, sammen med bilfabrikanten Ford – og med et helt nytt team i sirkuset, Blocks eget Hoonigan Racing Division. Nå er det altså klart at amerikaneren skal ha bergenseren Andreas Bakkerud som teamkompis de kommende årene.

Se en av teamets promovideoer her:

– Ken har enorm bilkontroll. Dette stuntet hadde han nok trent litt på. Og det gikk sikkert hardt ut over bilen, sier Bakkerud smilende til NRK.

– Jeg har blitt godt kjent med Ken og teamet hans denne høsten, og følte at de virkelig ville ha meg med i teamet.

Bergenseren, som har kjørt bil siden han var ni år, gleder seg til å teste sin nye rallycrossbil og føler at han nå blir del av ett av de sterkeste teamene.

– En stor deal for meg som sikrer to års VM-kjøring. Jeg har verken kunnet fortelle venner eller sponsorer om dette før nå. Dette er et nytt steg mot VM-tittelen, sier Bakkerud. som fikk den sure fjerdeplassen. Petter Solberg ble verdensmester.

LES OGSÅ: Småsyk Solberg på vei mot VM-tittel: – Jeg har ikke klart å være 100 prosent fokusert

Tror på egen utvikling

Ken Block er medlem av Monster World Rally Team. Han er også en av gründerne bak DC Shoes.

– Jeg valgte Andreas fordi han er en veldig god rallycrosssjåfør, og han har bevist at han kan vinne løp. Han har også mye erfaring fra å kjøre med Ford Fiesta ST chassisene de siste sesongene, noe som er viktig. Jeg er overbevist om at med ham på laget mitt, vil vi være sterke kandidater til å vinne FIA World Rallycross Championship for team, sier Ken Block i en pressemelding.

VM-serien består av tolv løp. Sirkuset starter i Portugal 16. april og avslutter i Argentina 27. november.

– Vi hadde flere valg før årets sesong, men vi er sikre på at dette var det riktige steget videre i karrieren for min del. Jeg har lyst å bli en ny Petter Solberg, uttaler Andreas Bakkerud.