Avlyser ikke friidretts-NM i Bergen

Nye koronatiltak setter ikke en stopper for norgesmesterskap i friidrett i Bergen. – Vi føler oss trygge på at det er trygt å gjennomføre, sier arrangøren.

VIKTIG:

FORSTÅELSE: – Vi har full forståelse dersom utøvere og trenere vurderer at de ikke kan komme til mesterskapet, sier president Ketil Tømmernes i Norsk Friidrettsforbund.

Foto: Valentina Baisotti

– Dette er absolutt en viktig avgjørelse for norsk friidrett. Det har vært viktig for oss å arrangere mesterskapet, sier president Ketil Tømmernes i Norsk Friidrettsforbund.

Det var stor spenning knyttet til om norgesmesterskapet i friidrett på Fana stadion i Bergen kunne gjennomføres.

Mandag ettermiddag kom beskjeden om at mesterskapet blir arrangert som planlagt 18.- 20. september.

Uaktuelt å flytte til annen by

– Vi har vært utmattet, men nå er vi glade. Vi føler oss trygge på at det er trygt å gjennomføre, sier leder Anita Bolstad Raa i NM-komiteen.

Hun understreker at de har lagt ned mye arbeid for å sikre et trygt mesterskap.

Smittevernplanen for arrangementet er godkjent av smittevernoverlegen og beredskapssjefen.

– Vi har en stor stadion og følger retningslinjene for avstand og hygiene, sier Raa.

GODKJENT: Smittevernplanen før norgesmesterskapet er godkjent av kommunen, opplyser Leder Anita Bolstad Raa i NM-komiteen (t.h.) Her sammen med snittvernkoordinator Tormod Hope.

GODKJENT: Smittevernplanen før norgesmesterskapet er godkjent av kommunen, opplyser Leder Anita Bolstad Raa i NM-komiteen (t.h.) Her sammen med smittevernkoordinator Tormod Hope.

Foto: Valentina Baisotti

Det spesifikke arrangementet ble godkjent av Bergen kommune i løpet av helgen. Det var avgjørende for at forbundet landet på å gjennomføre mesterskapet, ifølge Tømmernes.

Avgjørelsen om det norgesmesterskapet skulle arrangeres eller ikke, var ventet torsdag, men ble utsatt til mandag.

Norges Friidrettsforbund besluttet da at det uansett utfall ikke ville bli aktuelt å flytte mesterskapet til en annen by.

– Det kom mange kreative forslag, men alt skal settes inn i et rammeverk som krever tid og grundige forberedelser, sier Tømmenes.

NORGESMESTERSKAP:

GJENNOMFØRER: Norgesmesterskapet i friidrett blir gjennomført på Fana stadion i Bergen til helgen, tross smitteutbruddet i byen.

Foto: Valentina Baisotti

Tillater 200 publikummere

Forrige uke innførte Bergen strenge lokale tiltak for å slå ned smitten i kommunen.

Blant annet ble det forbudt med private ansamlinger på mer enn ti personer og anbefaling om bruk av munnbind i kollektivtrafikken.

Det siste døgnet er det registrert 32 nye smittetilfeller i byen.

– Vi har full forståelse og respekt dersom utøvere og trenere vurderer at de ikke kan komme til mesterskapet, sier Tømmernes.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) presiserte torsdag at utendørsarrangementer kan ha 200 publikummere, slik den nasjonale forskriften sier.

– Det er langt mindre smittespredning utendørs, så det vil åpne handlingsrommet for noen aktører, sa Valhammer.

Byrådsleiar Roger Valhammer

PUBLIKUM: Utendørsarrangementer kan ha 200 publikummere i Bergen, slik den nasjonale forskriften sier, presiserte byrådsleder Roger Valhammer (Ap) torsdag.

Foto: Julianne Flølo