Hopp til innhold

Hunden Odin skal avlives

Border collien Odin, som angrep tre barn i Bergen i mars, skal avlives.

Her går hunden til angrep

ANGREP HER: Fire personer ble angrepet av en hund på Laksevåg i Bergen. Tre barn ble sendt til legevakten med bittskader. Nå har politiet bestemt at hunden skal avlives.

– Etter en helhetsvurdering mener vi det ikke er forsvarlig å omplassere hunden. Den blir avlivet, sier politiadvokat Vibeke Nistad Diseth i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

På ettermiddagen tirsdag 25. mars bet gjeterhunden en jente på 9 år, to gutter på 13 og 14 år og en voksen syklist på Laksevåg i Bergen. Etter at politiet kom til stedet, gikk hunden løs på flere forbipasserende. Tre av barna ble kjørt til legevakten.

– Kan ikke klandre hunden

Hundebitt

BLE BITT: Tre barn ble sendt til legevakten etter nærkontakten med hunden.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Hendelsen ble filmet, og saken har blitt omtalt i de fleste store medier i Norge. Eksperter har uttalt at hundens oppførsel tyder på at den er understimulert.

Daglig leder ved Fjellanger hundeksole, Rune Fjellanger, mener videoen helt klart viser en hund som ikke kan klandres for episoden.

– Border collie er en gjeterrase. Når de ser ting som er i bevegelse vil de prøve å stoppe det. Når denne typen hunder ikke blir stimulert og får nok trening vil de finne andre måter å jakte på. Det er dette vi ser i videoen, mener han.

– Odin var ikke understimulert

Hundeeier Trond Erik Larsen sto frem med sin historie. Larsen ville kjempe for at hunden skulle få leve.

Han avviste at hunden var understimulert.

– Hele saken står litt uvirkelig for meg. Jeg har den med meg alle steder, og går mye på tur. Den får også ta seg ut i skogen, sa eieren.