Avhører 13-åringens klassekamerater

13-åringen skal utredes på ti dager, men politiet er langt unna å komme til bunns i motivet for drapet på fosterbroren. Nå går de bredt ut for å finne svar på hvordan drapet kunne finne sted.

Stord pressekonferanse

NYE AVHØR: Politiet på Stord skal blant annet avhøre lærere og klassekamerater av 13-åringen.

Foto: Marte Rommetveit / NRK

– Han sier lite om motivet. Det kan hende han har sagt mer i dialog med sin forsvarer, sier Stord-lensmann Bernt Norvalls til NRK.

Lensmannen må snart bestemme seg for om 13-åringen skal få videre oppfølging av helsevesenet eller om han skal overføres til barnevernet. Og han begynner å få dårlig tid.

– Vi har litt dårlig tid. Utredningen varer i ti dager, og det betyr at vi må ha i alle fall en del av våre svar klare på fredag, sier Norvalls.

Motivet sentralt

Derfor går Stord-politiet nå bredt ut for å finne ut mer om årsakene til den tragiske hendelsen i Sagvåg torsdag i forrige uke.

– Vår førsteprioritet i etterforskningen er å belyse motivet og atferden, og finne ut hvorfor dette kunne skje. Det vi nå har startet med ved å avhøre vitner i hans nærmeste krets. Det er et naturlig sted å begynne, sier Norvalls til NRK.

– Hvem blir avhørt?

– Lærere og andre representanter for skole, personer tilknyttet fritidsaktiviteter, klassekamerater og kamerater for øvrig, forteller Norvalls.

Et av den sentrale spørsmålene i saken er hvilket motiv 13-åringen kan ha hatt.

13-åringens forsvarer Kjell Steinsbø har ifølge BT fått forklart bakgrunnen for drapet og angrepet på faren, men har gitt sin klient lovnader om ikke å bringe denne informasjonen videre. Og i politiavhør sier 13-åringen lite bortsett fra å beskrive hva som faktisk skjedde.

Nytt avhør av 13-åringen

Forsvarer Kjell Steinsbø har tidligere sagt at de ikke har avtale om flere

Kjell Steinsbø er oppnevnt som forsvarer for 13-åringen.

FORSVARER: Kjell Steinsbø er 13-åringens forsvarer.

Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

politiavhør. Norvalls sier at det vil bli tatt et nytt avhør av 13-åringen når øvrige avhør er gjennomført.

– Hvis han ikke ber om det selv, vil han ikke bli avhørt av oss før vi har tatt en runde i hans nære krets. Så vil vi komme tilbake og ta et oppfølgingsavhør, slik at denne saken blir best mulig belyst for at barnevernet skal kunne ta stilling etter at utredningen er ferdig, sier Stord-lensmannen.

Det gjenstår også enkelte tekniske undersøkelser i saken. Der står en gjennomgang av 13-åringens datamaskin sentralt.

– Vi har et lite tidspress frem til fredag, konstaterer Norvalls.