Asfalterte midt i morgenrushet

Arbeiderne ville gjøre seg ferdig med asfalteringen, og gikk langt ut over sin tilmålte tid. Dermed måtte tusenvis av biler stå i svært lange køer over Sotra i morges.

Lange køer på Sotra

LANGE KØER: Trafikken stod helt stille i lange perioder onsdag morgen.

Foto: Charlotte Haarvik Sanden / NRK

– De holdt på til klokken 06.45, fordi de ville gjøre seg ferdig. Det har de selvfølgelig ikke lov til å gjøre, men av en eller annen grunn valgte de å gjøre det likevel, sier Cathrine Botnevik, byggeleder i Statens vegvesen.

Trafikken stod bom stille på Sotra i morges, og mange kom alt for sent på jobb. Årsaken til de lange køene var en glipp i veiarbeidet som pågår i Drotningsvik.

– Dette var en tabbe, og det er kjempekjipt at det ble slik, sier Botnevik, og medgir at det ikke har vært en god morgen.

En time på overtid

Underentreprenøren som skulle asfaltere en veiutvidelse på riksvei 555 fra Breivikskiftet til Drotningsvik i Bergen i natt, ble ikke ferdig i tide til rushtrafikken.

– Arbeiderne kan holde på til 05.30, men etter dette skal veien være åpen i begge retninger. Det skjedde ikke i dag, forklarer byggeleder Botnevik oppgitt.

Det er fryktelig synd at dette prosjektet skulle få en slik start, legger hun til.

Les også: Fylkesmannen sier nei til firefeltsbro I Bygger ny jernbanetunnel, venter med garanti til Sotrasamband

Telefonen glødet

Bilistene som kommer fra Sotra mot sentrum om er vant til å stå i kø , men denne morgenen ble helt utenom det vanlige.

I 06.30-tiden begynte trafikktelefonen hos NRK å ringe, og bilistene var rasende.

– Jeg sitter i en drosje i køen som står helt stille. Jeg skal nå et fly på Flesland, men her går det veldig sakte, sa innringer Nina Ottesen.

– Jeg har brukt 50 minutter lenger tid til jobb i dag, fortalte Dagfinn Tøllesdal.

Både hos Statens vegvesen og NRK glødet telefonen, og klokken 08.45 hadde køen fortsatt ikke gitt seg.

– Vi snirkler oss forbi Sartor senter i første gir på vei mot Bergen. Det er helt uvanlig med så mye kø på denne tiden av døgnet. Hvertfall når det er høstferie, sier en oppgitt Anne Kristine Turøy.

Skal ikke skje igjen

Arbeidet med å lage nytt kollektivfelt i Drotningsvik skal pågå i to år. Det er allerede tett trafikk på Sotra på morgenen og ettermiddagen, og kun små hendelser i trafikken kan føre til kaos.

Botnevik skal gjøre alt hun kan for at dette ikke skjer igjen.

– Vi må sette oss ned i dag å finne ut hva som gikk galt, og hva vi må gjøre for at dette ikke skal skje igjen. Dette er ikke godt nok, sier hun.

– Vi burde kanskje ha vært tilstede og sett til at underentreprenøren fulgte de spillereglene vi har, legger Botnevik til.

Hardangerfolket jubler over enda en ny tunnel. Samtidig står bilistene i stampe til og fra Sotra hver dag.

Sotraværinger frustrert over trafikksituasjonen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.