Tapte toppoppgjøret etter lykketreff på tampen

Arna-Bjørnar kunne klatre til andreplass i Toppserien med borteseier i toppoppgjøret mot Røa. I stedet var det hjemmelaget som avgjorde helt på tampen. – En utrolig sur situasjon, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes.

Ingrid Ryland Arna-Bjørnar

TOK LEDELSEN: Ingrid Ryland sendte Arna-Bjørnar i ledelsen i toppoppgjøret borte mot Røa. Men hjemmelaget snudde kampen, og avgjorde på overtid.

Foto: Thomas Karlsen / Fotballmagasinet.no

Morten Kalvenes

SURT: – Det var stor forskjell på ett og null poeng her i dag, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes etter tapet mot topprivalen Røa.

Foto: Ella Berit Mathisen

Det så lenge lovende ut for bergensjentene i Arna-Bjørnar i bortekampen mot Røa lørdag ettermiddag.

Landslagsbacken Ingrid Ryland sendte gjestene opp i ledelsen allerede etter ni minutters spill.

– Det var en grei åpning, der begge lag var litt forsiktige. Så tar vi ledelsen etter et flott angrep, forteller Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes.

Etter bortelagets mål begynte Røa å presse på, og mot slutten av første omgang kom hjemmelaget til flere farlige sjanser. Men Arna-Bjørnar-ledelsen holdt seg ut omgangen.

Røa fortsatte presset

– Vi prøver å få samlet oss i pausen, men det er mye Røa i andre omgang også, sier Arna-Bjørnar-treneren.

Med seier i kampen ville rødtrøyene fra Arna passere både Røa og Stabæk på tabellen, og innta andreplassen bak serieleder LSK Kvinner.

Vi trodde vi gikk mot ett poeng i en vanskelig bortekamp, men 20 sekunder før overtiden er omme kommer de til et innlegg fra kanten.

Morten Kalvenes, Arna-Bjørnar-trener

Men midtveis i den andre omgangen utlignet hjemmelaget Arna-Bjørnars ledelse, etter endelig å ha fått uttelling for presset.

Røa fortsatte å presse på, men da dommeren la til to minutter i den andre omgangen, så det ut til at bortelaget skulle berge ett poeng.

– En sleiv av et lykketreff

Så slår hjemmelagets Gloria Edna Douglas det som ifølge Kalvenes egentlig er det dårlig innlegg.

– Vi trodde vi gikk mot ett poeng i en vanskelig bortekamp, men 20 sekunder før overtiden er omme kommer de til et innlegg fra kanten. Det går over keeper og helt inn i borterste kryss. En sleiv av et lykketreff, sukker Kalvenes.

– Det er en utrolig sur situasjon, men også for dårlig av oss, mener treneren.

Tapet betyr at Røa klatrer opp på andreplass og Arna-Bjørnar forblir på fjerdeplassen.

– Det var stor forskjell på ett og null poeng her i dag, konstaterer Kalvenes etter tapet mot topprivalen.