Kevin og Fabian er årets nyttårsbarn i Norge

Årets nyttårsbarn ble født 13 minutter over midnatt. To gutter kom samtidig til verden på Nordlandssykehuset i Bodø og på Stord sjukehus i Sunnhordland.

Kevin og Fabian er nyttårsbarna i Noreg 2020.

FØDT PÅ SAMME TID: 00.13 kom Kevin (til venstre) til verden i Bodø. Samtidig ble Fabian (til høyre) født på Stord sjukehus i Sunnhordland.

Foto: Privat

– Det er artig. Det er jo alltid stas å være på jobb, men ekstra stas å være på jobb i dag og ta imot nyttårsbarn, sier jordmor Sigrid Vollheim ved Nordlandssykehuset til NTB.

Hun var en av tre jordmødre som tok imot gutten.

– Det er den beste nyttårsgaven vi kunne fått, sier pappa Andrius Daugela til NTB om sønnen som har fått navnet Kevin, og er parets første barn. Han kom til verden etter 36 timer.

Nyttårsbarn Bodø

De nybakte foreldrene Andrius Daugela og Viola Brenholma med en av årets førstefødte nordmenn, lille Kevin, på Nordlandssykehuset i Bodø.

Foto: Privat

Første baby i Vestland fylke

Men nyfødte Kevin må dele æren av å være nyttårsbarn 2020.

For samtidig som fødselen i Bodø, kom en gutt til verden nesten 1000 kilometer lenger sør i Norge.

– Vi har ventet på at dere skulle ringe, ler jordmor Elisabeth Sortland da NRK ringer Stord sjukehus i Sunnhordland for å sjekke om det har kommet nyttårsbarn.

Klokken 00.13 ble Fabian født på sykehuset. Han veide 3285 gram og er 50 centimeter lang. Foreldrene er Ida Gjengedal og Ådne Nyheim.

– De er svært takknemlige for Fabian. De synes det er stilig å tenke på at han er årets nyttårsbarn, men i det store og det hele betyr det lite, sier jordmor Sortland.

Foreldrene er opprinnelig fra Sogn og Fjordane, men har bosatt seg i Kvinnherad i Hordaland.

Fra 1. januar har de to fylkene slått sammen til Vestland fylke. Dermed er Fabian det første barnet som er født i det nye fylket.

– Det går bra med både mor, far og barn. Dette var parets førstefødte, forteller Sortland.

Flere nyttårsbarn

Også flere sykehus har tatt imot nyttårsbarn like over midnatt.

Ved Ullevål sykehus i Oslo kom et barn til verden klokken 00.18, ett minutt før en jente ble født på Rikshospitalet.

På Lillehammer ble to tvillingjenter født klokken 00.52 og 00.53, mens St. Olavs hospital tok imot en gutt klokken 01.08.

Det første nyttårsbarnet i det nye storfylket Viken ble en gutt og han kom til verden på Kongsberg sykehus klokka 01.01 i natt.

I Bergen tok det noe lengre tid, men klokken 02.41 kom årets nyttårsbarn i vestlandshovedstaden til verden.

Det ble en jente og hun er foreldrenes førstefødte, opplyser Helse Bergen til NRK.