Hopp til innhold

Åpnet etter å ha vært stengt i to måneder

I dag klokken 10 åpnet Akvariet i Bergen etter å ha vært stengt siden november. I mellomtiden er det blitt ordnet opp i personalkonflikter og dyrevelferd.

Akvariet i Bergen

ÅPENT FOR PUBLIKUM: Akvariet i Bergen kan nå igjen besøkes av bergensere og turister

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Det har vært godt med en stille periode der vi har kunnet ordne opp i ting, sier direktør Kees Ekeli.

Få timer før åpningen var håndverkerne fortsatt på plass i det som er en av Bergens mest populære turistattraksjoner. Malere og elektrikere var i sving, og gulvet var dekket av sagmugg.

Har arbeidet med dyrevelferd og arbeidsmiljø

Kees Ekeli

– EN TØFF TID: Direktør Kees Ekeli ved Akvariet i Bergen innrømmer at de siste to månedene har vært vanskelige

Foto: Anders Ekanger / NRK

To måneder er gått siden kritikken mot Akvariet og direktøren toppet seg. Arbeidstilsynet mente at arbeidsmiljøet i bedriften var elendig. Mattilsynet kom på sin side med en rekke pålegg til forbedringer for dyrene.

– Hele den prosessen i høst har jo vært forferdelig tung, sier Kees Ekeli, som mener det likevel var helt nødvendig å stenge i en lengre periode.

Mens inngangsportene har vært stengt for publikum har de ansatte og direktøren nærmet seg hverandre og blitt enige om veien videre.

– Vi har for det første fått ro, og så har vi satt oss ned og funnet et godt fundament for å samarbeide i den perioden som kommer, sier Ekeli.

– Mye av kritikken som har kommet har jo gått på de ansattes involvering, ansvarsområder og sånne ting, og da må vi jo snakke sammen om det da. Det har vi nå hatt tid til å gjøre. Sett i ettertid er det klart at det var mye som skulle ha vært gjort annerledes.

De ansatte fornøyd med arbeidet

Even Romarheim og Chris Wollertsen

FORNØYD MED UTVIKLINGEN: Even Romarheim og Chris Wollertsen mener Akvariet i Bergen er på rett vei.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Even Romarheim er tillitsvalgt ved Akvariet mens Chris Wollertsen er de ansattes representant i styret. De to har hatt i oppgave å konfrontere direktøren med kritikken fra de ansatte.

– Det var mye å ta tak i. Nå føler vi at vi er på rett vei. En del ting gjenstår, men de viktigste tingene som mer involvering og at vi får være med i de fleste prosesser og kan påvirke hverdagen vår er på plass.

– Nå er det viktig å se fremover. Vi skal være best på dyrevelferd og være et fantastisk sted både for dyr, ansatte og publikum, sier de to representantene for de ansatte.

Akvariet i Bergen

TILGJENGELIG FOR FØRSTEGANG PÅ TO MÅNEDER: Igjen er det mulig å iaktta den verdenen som finnes under havoverflaten ved Akvariet.

Foto: Anders Ekanger / NRK