Hopp til innhold

– E16 kan tidligst åpne tirsdag

Opprydningsarbeidet etter jordraset på E16 tar tid. – Det er mye jobb igjen, så veien åpner ikke mandag.

Ras på E16

UVISST HVOR LENGE: Arbeidet med å få ned restene av den lokale veien ovenfor E16 tar lenger tid enn ventet, og Statens vegvesen tør ikke å fastsette tidspunkt for når europaveien kan åpnes igjen.

Foto: Mette Anthun / NRK

Det sier prosjektleder Ingebjørg Midthun i Statens Vegvesen søndag ettermiddag. Hun har vært på stedet der jordraset gikk torsdag kveld , og sett på arbeidet søndag. Midthun kan fortelle at den kommunale veien ovenfor europaveien nå er revet på stedet.

– De har nå gjort et omfattende arbeid med å fjerne masser. Hele den kommunale veien er gravd vekk på stedet, og lørdag ble 1500 kubikk med masser fjernet, forklarer hun.

Ny status mandag formiddag

Nå skal gravemaskin plasseres øverst i raset, den skal få ned alt av resterende masser som ligger i skråningen.

LES OGSÅ: Må rive og bygge opp igjen gamleveien

– Nå skal resten skubbes ned på europaveien, før det må fjernes derfra igjen, sier prosjektlederen. Når rasområdet er tomt for masser, og E16 er ryddet, skal det settes opp gjerde av betong som kommer til å sperre kjørefeltet som ligger inn mot fjellet. Og først da kan ett felt av E16 åpne.

– Det er vanskelig å si når dette ene feltet kan åpne, men det blir iallefall ikke mandag. Vi kommer med en ny status mandag formiddag, men et par dager tror jeg det vil ta, anslår Ingebjørg Midthun.

LES OGSÅ:

Ras på E16

HAVNET MIDT I RASET: En personbil med et fransk TV-team havnet midt i raset som gikk torsdag kveld. De kom uskadd fra hendelsen.

Foto: Sjur Herre