Hopp til innhold

Lar seg ikke imponere av opposisjonens bybanedrøm

Byrådspartiene er lite imponert over dagens bybaneutspill fra Høyre-lederen i Bergen. – Martin Smith-Sivertsen oppfører seg som den reneste Donald Trump!

Per Arne Larsen

TROR FORSLAGET VIL BEGRAVE BYBANEN: Gruppeleder for bystyregruppen til Venstre, Per Arne Larsen, rister på hodet av opposisjonens tunnelforslag for Bybanen i Bergen.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Høyre setter hele bybanen til Åsane i fare med dagens tunnelutspill, mener sentrale bystyrepolitikere i Ap og Venstre.

– Høyre pleide å være et ansvarlig parti, men det er det tydeligvis slutt på. Nå setter de hele bybanen til Åsane i fare med enda mer rot og kaos. Først ville Høyre ha bane langs Bryggen, så ville de ha tunnel ved Kjøttbasaren og nå har de funnet på en ny tunnel, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Rune Bakervik.

LES OGSÅ: Her er opposisjonens tunneldrøm for Bybanen

– Nå trenger vi ro!

I dag presenterte Høyre, Frp, MDG, Sp og Rødt nye planer for bybane til Åsane. De foreslår omfattende tunnelbygging, som vil føre banen utenom Bryggen.

Dette er Ap og Bakervik lite imponert over:

– Høyres strategi er tydeligvis å lansere et nytt og vanskelig gjennomførbart alternativ hver gang de ikke klarer å bli enige. Nå er det på tide å sørge for ro i denne saken. Bergen trenger at politikerne beliter seg og viser handlekraft, sier Bakervik.

Bybanekrangel om tunnel

UENIGE OM BYBANETRASE: Farsen rundt Bybanen fortsetter. I dag lanserte (fra v.) MDGs Sondre Båtstrand og Høyre-leder Martin Smith-Sivertsen et nytt forslag om tunnel under Bergen sentrum. Aps gruppeleder Rune Bakervik frykter at utspillet fra de to karene bak ham setter hele bybaneprosjektet mot Åsane i fare.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

– Enda dyrere og dårligere

Gruppeleder i for bystyregruppen til Venstre, Per Arne Larsen, tror forslaget vil begrave hele Bybanen.

– Opposisjonen har samlet seg om en løsning som er enda dyrere, enda dårligere og enda mindre gjennomførbar enn det de har kjempet for før, uttaler Larsen.

Og fortsetter å fleske til mot opposisjonen:

– Høyre har abdisert fra posisjonen som et ansvarlig parti i samferdelspolitikken. Martin Smith-Sivertsen oppfører seg som den reneste Donald Trump i saken om Bybanen. Jeg har mistet oversikten over hvor mange forskjellige alternativer Høyre har lansert for å slippe å gå for den beste, rimeligste og mest gjennomførbare løsningen, som selvsagt er å legge Bybanen langs Bryggen, sier Larsen.

– Bedre enn Trump

– Jeg regner meg som en betydelig bedre politiker enn Donald Trump, kontrer Martin Smith-Sivertsen.

Høyre-politikeren påpeker at forslaget om tunnel er noe partiet har snakket om de siste årene, og som går fram av partiprogrammet deres.

– Jeg tror uansett ikke man kommer til å få en løsning over Bryggen, og da kaster man bort tiden ved å ikke jobbe med andre forslag.

LES OGSÅ: Ap står på sitt: Bybanen skal gå langs Bryggen

Bybanen med stor sentrumstunnel

HER ER TUNNELFORSLAGET: Høyre ser for seg en stor sentrumstunnel som dette.

Foto: Fra notat om Åsanebanen / Skjermdump

Avgjøres på onsdag

Etter at opprøret i Ap ble slått ned, og bystyregruppen bestemte seg for å stemme samlet for å legge Bybanen over Bryggen, er det få som tror det er mulig å få flertall for noe annet trasévalg.

– Jeg er glad for at det nå er det som blir vedtatt på onsdag, så kan vi legge denne saken død en gang for alle, sier Venstre-lederen.