Bli bedre kjent med historien til «Stakken»

I dag spiller Løvstakken fotball sin første kamp i 4. divisjon noensinne. Se andre episode av nettserien om kameratgjengen som startet sin egen klubb.

I andre episode i serien om Løvstakken Fotball går vi litt i dybden med klubbens grunnlegger og altmuligmann Joakim Neergård.

SE VIDEO: Denne sesongen følger NRK kompisgjengen i Løvstakken. Se andre episode av nettserien «Stakken».

I år følger NRK kompisgjengen i fotballklubben Løvstakken gjennom deres debutsesong i 4. divisjon. På tre år har klubben rykket opp hvert eneste år, og i dag møter de NHH på bortebane klokken 20.00.

Samtidig sender vi andre episode av nettserien om klubben med utspring i Bergen vest.

  • Se andre episode av «Stakken» i videovinduet øverst!

At vi skulle å rykke opp hvert år var ikke helt som vi forventet oss.

Joakim Neergård, Løvstakken

I andre episode om klubben går vi litt mer i dybden om Løvstakken og dens historie sammen med altmuligmann Joakim Neergård. Han forteller hvordan det hele startet og hvordan han ser for seg veien videre for Løvstakken.

– Hadde ikke forventet dette

Løvstakken har som kjent gjort tingene sine overraskende bra etter oppstarten for fire år siden.

Men at de allerede i skulle oppnå denne suksessen så kjapt hadde de aldri trodd, forteller Neergård.

– Jeg tror alle hadde en klar målsetting om at vi ville opp på dette nivået så fort som mulig. Men at vi skulle å rykke opp hvert år var ikke helt som vi forventet oss, sier Neergård.

Forsøkt «kapret» av større klubber

Suksessen til kompisgjengen fra Bergen vest har blitt lagt merke til i bergensfotballen.

Blant annet har flere store breddeklubber som ikke spiller like høyt oppe i divisjonssystemet meldt sin interesse for sammenslåing, for dermed å kunne overta plassen deres i 4. divisjon.

– De så vel det at vi hadde et bra lag. Vi har kommet oss opp i 4. divisjon, men vi har jo verken juniorlag eller annen bredde i klubben. Derfor mente klubbene som tok kontakt at på lang sikt ville det være det beste for alle om vi slo oss sammen, forteller klubblederen.

Tilbudene som kom ble vurdert av klubben, men de fryktet at dette ville ødelagt kameratskapet og klubbens identitet, og avslo derfor alle tilbudene.

Fremtiden

At en kameratgjeng starter en fotballklubb er ikke noe nytt fenomen. At de gjør det så bra på kort tid er derimot mer sjeldent.

Men hvordan ser de selv for seg fremtiden for en klubb som Løvtstakken?

– Jeg tror at det vil være folk som kommer til å kjempe for at klubben skal fortsette, selv etter at vi spillere gir oss. Kanskje vi skal starte opp noen aldersbestemte lag, kanskje det kommer noen i neste generasjon.

– Uansett har jeg en følelse av at Løvstakken fotball kommer til å forbli en stund til, sier klubbens leder.

Løvstakken fotballklubb har også et andrelag som rykket opp fra 7. til 6. divisjon i fjor.

Løvstakken-gutta kom selv til NRK på Minde for å se første episode om klubben. I videoen under kan du se hvordan de selv reagerte da de for første gang fikk se seg selv på skjermen:

Løvstakken-guttene Joakim Neergård og Mads Steindal Larsen ser første episode av serien om seg selv.

– DETTE BLIR KLEINT: Løvstakken-gutta ser første episode om klubben.