Amin er bergensernes nye yndling

På to kamper har Amin Askar (26) rukket å skyte seg inn i hjerte til Brann-fansen. Scoringer mot både Rosenborg og Sandnes Ulf har gitt mossingen en pangstart.

Amin Askar mot Sandnes Ulf

SUKSESS I RØDT: Mossingen Amin Askar har scoret to mål på sine to første seriekamper for Brann. Mot Sandnes Ulf skaffet han også straffespark.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Han har tilført oss en skuddfot. Det trodde jeg ikke han hadde. Amin er jo en liten mann, men han har power i beina. Han kan bli viktig for oss fremover, sier Erik Mjelde til NRK.no.

Amin Askar og Erik Mjelde mot Sandnes Ulf

STORE GLIS: Brann slet mot Sandnes Ulf, men i andre omgang løsnet det for Erik Mjelde og Amin Askar.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Skal fortsette å levere

Mossingen kom til Brann fra Fredrikstad foran årets sesong og har allerede rukket å gjøre seg kraftig bemerket mellom de syv fjell. 26-åringen scoret Branns eneste mål i seriepremieren mot Rosenborg på Lerkandal og scoret det andre målet i 3-1-seieren over Sandnes Ulf i Bergen fredag.

Amin Askar skaffet også straffesparket som ga Brann ledelsen tidlig i kampen.

– Jeg føler jeg er kommet godt i gang i Bergen, ikke minst målmessig. Jeg får bare fortsette å levere, sier Askar til NRK.no.

LES OGSÅ: NRK-ekspertene spår eliteserien: - Rosenborg vil kjempe om gullet

Blir hyllet av Ojo

I Brann-garderoben satt godordene om nykommeren løst etter kampen.

– Amin er en fantastisk spiller og han scoret et nydelig mål. Jeg sa til ham før sesongen at vi skulle spille sammen og at det kom til å bli helt topp, sier Kim Ojo, som selv avgjorde kampen med en vakker lobb som ga Brann 3-1.

Kim Ojo feirer scoring mot Sandnes Ulf

HYLLER AMIN: Kim Ojo skrøt hemningsløst av Amin Askar etter kampen. Her feirer han sin egen 3-1-scoring.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Trener Rune Skarsfjord er så langt strålende fornøyd med nykommerens innsats.

– Han er en potent spiller og har fått en veldig god start i Brann-trøyen. Amin ser kanskje ikke så kraftfull ut, men han er det. Han er veldig løpssterk og har en voldsom skuddkraft som går mye på teknikk. Det er morsomt å se på, sier Skarsfjord til NRK.no.

– Vi skal være mer solide

Hovedpersonen selv var ikke helt tilfreds med kampen mot Sandnes Ulf, hvor de nyopprykkede tidvis kjempet Brann helt ut av stilen.

– Første omgang er dårlig. Da slurver vi og er rufsete. Brann skal være enda mer solide. Vi gir dem lillefingeren hele tiden og på slutten av andre omgang får de flere gratismuligheter til å redusere. Men det viktigste i dag var tre poeng, sier Askar.

– Det er godt det er lenge til neste kamp, slik at vi rekker å rette på ting på trening, sier Erik Mjelde.