Hopp til innhold

Alan Jackson klar for Bergen

En av verdens største countrystjerner spiller på Bergen Travpark 15. august.

Alan Jackson

NY STORKONSERT, NY ARENA: Countrystjernen Alan Jackson får æren av å innvie Bergen Travpark som konsertarena. Arrangøren håper på 30.000 publikummere.

Foto: MARK HUMPHREY / AP

- 20.000 billetter blir lagt ut for salg kommende fredag, sier daglig leder Gunnar Anthun i Det Gode Selskap til nrkhordaland.no.

Håper å selge 30.000

Billettene finnes i tre kategorier. Prisene er ikke endelig fastsatt, men ifølge Anthun vil de billigste ligge på rundt 600 kroner. Arrangøren håper også å kunne utvide kapasiteten, dersom de 20.000 billettene selger raskt ut.

- Vi skal ha en dialog med politi og vegvesenet om hva som er mulig å få til. Jeg tror det skal være mulig å selge 30.000 billetter, dersom vi får grønt lys til det, sier Anthun.

(Saken fortsetter under bildet)

Bergen Travpark

HER BLIR FESTEN: Det legges ut 20.000 billetter til konserten på Bergen Travpark. Dersom politi og vegvesen gir grønt lys, vil arrangøren selge totalt 30.000 billetter.

Foto: Arkivbilde / NRK

Dersom det skjer, og alle billettene selges, vil det i så fall gjøre Jackson-konserten på Haukås i Åsane til Bergens største enkeltstående konsertbegivenhet.

LES OGSÅ: Her er konsertsommeren

Rekorden holdes foreløpig av Metallica og Bryan Adams (begge 22.000, på henholdsvis Koengen og Brann Stadion). Bruce Springsteen har solgt 40.000 billetter, men fordelt på to konserter i sommer.

Har solgt 50 mill. plater

Alan Jackson (50) har solgt over 50 millioner plater og regnes som en av verdens aller største countrystjerner. Jackson har gjort suksess ved å blande klassisk honky-tonk og western swing med moderne country, noe som har gitt ham en stor fanskare blant flere generasjoner country-fans.

50-åringen er også god kompis med country-legenden George Jones. De to har flere ganger opptrådt sammen.

Jackson har gitt ut 15 studioalbum, hvorav det siste, «Good Times», kom i mars 2008. Han har også gitt ut rene gospel- og juleplater.

- Flere artister kan komme

Gunnar Anthun regner med det blir en folkefest uten like på travparken, og sier arenaen er godt egnet til storkonserter.

- Vi har et stort anlegg med stor grusbane og en parkeringsplass som danner et naturlig amfi. Vi har også et stort servicebygg som har alle nødvendige fasiliteter, sier Anthun.

Konserten med Jackson 15. august skal etter planen avslutte en hel dag med countrymusikk på Bergen Travpark.

- Dagen blir lagt opp som en countryfestival, og vi håper å kunne presentere flere artister snart. Det er snakk om store artister, i alle fall i skandinavisk målestokk, sier Anthun.

Konserten er foreløpig ikke bekreftet på Alan Jacksons egen hjemmeside.

Countryfesten på Bergen Travpark skjer for øvrig samme dag som den danske artisten Kim Larsen spiller på Bergenhus festning.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.