Hopp til innhold

Aibel må si opp nye 250 ansatte

Oljeserviceselskapet varsler sin andre store kuttrunde på et halvt år. 80 personer må gå bare i Bergen, bedriften er taus om hvor kuttene kommer ellers.

Aibel i Haugesund

MÅ KUTTE: Aibel har rundt 2000 ansatte bare på verftet her i Haugesund. Foreløpig vil ikke bedriften opplyse om ansatte her blir sagt opp.

Foto: Øyvind Sætre / Aibel

Selskapet la ut denne korte pressemeldingen på hjemmesidene sine i går:

«På grunn av fortsatt innstramming i markedet må Aibel redusere bemanningen med cirka 250 personer.»

Selskapet er størst på vedlikehold og modifikasjon på norsk sokkel, og har i underkant av 5700 ansatte i Norge, både på land og offshore.

80 må gå i Bergen

Bedriften har ansatte blant annet i Bergen, Stavanger, Harstad, Stjørdal, Hammerfest og Haugesund (se faktaboks). Kuttene kommer til å merkes flere steder.

«Bemanningsreduksjonene vil finne sted på flere av Aibels lokasjoner. Antall overtallige på hvert kontor vil bli kommunisert til medarbeiderne på de berørte lokasjonene på interne allmøter.»

Bjørg Sandal

FORVENTET: – Det kom ikke som en overraskelse på våre ansatte at vi må kutte i arbeidsstokken, sier Bjørg Sandal, kommunikasjonsdirektør.

Foto: Aibel

Kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal sier til Bergens Tidende at kontoret i Bergen kommer til å bli hardt rammet. Her må 80 personer gå. Bedriften vil ikke opplyse hvor kuttene kommer ellers.

– Foreløpig ønsker vi bare å opplyse om antall som må gå i Bergen, siden de ansatte her ble informert i dag, sa Sandal til BT tirsdag kveld.

Nesten 500 kuttet i år

Det er ikke mange månedene siden bedriften sist måtte gjennomføre store kutt. I mars kom nyheten om at 230 ansatte må gå fra Aibel sine kontorer i Norge.

Den gang skulle 180 stillinger forsvinne fra ingeniørtjenester, innkjøp og ledelse. Også da ble Bergen hardt rammet, med 90 stillinger.

Dermed har serviseselskapet bare i år varslet at nesten 500 ansatte kommer til å bli kuttet. Før nedbemanningene i vår har selskapet 5700 ansatte i Norge. Aibel har hovedkontor i Stavanger og et stort verft i Haugesund med vel 2000 ansatte.

– Det kom ikke som en overraskelse på våre ansatte at vi må kutte i arbeidsstokken, sier Sandal.