Her filmer de «Snømannen» i Bergen

LAKSEVÅG/SKANSEN (NRK): Innspillingen av den svære Hollywood-filmen har begynt å gjøre seg synlig i bybildet i Bergen. Flere superstjerner er på plass.

Snømannen spilles inn i Bergen

PÅ SKANSEN: Her i den kjente trehusbebyggelsen i Øvre Bleikeveien ved Skansen i Bergen ble det i dag filmet flere scener til storfilmen.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Det som er norgeshistoriens største filmproduksjon er allerede i full gang, etter at filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» startet for en måned siden i Oslo.

Denne uken flyttet innspillingen over fjellet til Bergen. Som NRK tidligere har fortalt, blir både Bergen og flere andre steder på Vestlandet sentrale i filmen.

– Vi har 120 medarbeidere på plass i Bergen og skal være her i seks-sju dager. Skuespillerne Val Kilmer og Toby Jones filmer i dag, mens Michael Fassbenders skal i aksjon senere i uken, sier pressekontakt Sasha Gibson til NRK.

De to førstnevnte har vært på forblåste og snødekte Ulriken tirsdag formiddag.

Snømannen-innspilling på Skansen i Bergen

PÅ SKANSEN: Et titalls personer fra filmcrewet var i aksjon på Skansen i Bergen i formiddag, blant annet i forbindelse med en bilscene.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

Blir her ut måneden

Naboer rundt ubåtbunkeren på Laksevåg har allerede merket at Hollywood har inntatt nabolaget. Siden helgen har det blitt satt opp stillas og de første opptakene er gjort i et bygg i Vågsgaten på kaien ved Puddefjorden.

Ifølge folk på stedet skal stillaset brukes i forbindelse med eksteriørfilming. Bygget ligger helt i sjøkanten med flott utsikt til Bergens havnemiljø og fjell.

– Siden før helgen har det vært stor aktivitet her. Det har vært en mengde leiebiler som har kjørt ut og inn med folk og utstyr. Jeg har ikke sett noen filmstjerner, men skal følge godt med. Jeg blir i hvert fall nødt til å se den ferdige filmen nå, sier nabo Jan Arne Vågenes, som jobber for Havforskningsinstituttet.

Etter hva NRK erfarer skal «Snømannen» filmes i Bergen ut februar.

Bakgrunn: Dette vet vi om Snømannen-innspillingen på Vestlandet

Notat fra Snømannen-innspillingen

FILMNOTAT: NRK fant dette notatet på veggen i næringsbygget på Laksevåg, som viser at bygget trolig blir en politistasjon i storfilmen.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

Næringsbygg blir politistasjon

Da NRK var på stedet i dag ble det satt opp stillas utenfor bygget, som skal brukes til å filme scener på utsiden av bygget mot fjorden.

Flere barn, som trolig er skuespillere, gikk også inn i bygget, tydeligvis for å være med på filmingen.

Michael Fassbender i Oslo

I NORGE: Michael Fassbender er filmens store stjerne. Her er han avbildet under innspillingen i Oslo.

Foto: Eirin Venås Sivertsen, NRK

Etter det NRK forstår, skal bygget på kaien være en politistasjon i den store Hollywood-produksjonen.

I andre etasje er politistasjonen rigget opp. Der skal også kontoret til ett av ofrene, Gert Rafto, filmes.

I tredje etasje får skuespillerne kostymer og makeup, og kan slappe av i to såkalte «green rooms.»

Tirsdag var NRK til stede da filmteamet jobbet på Skansen i Bergen, der de filmet scener i byens vernede trehusbebyggelse. Her ble det tatt flere opptak av en drosje som kjørte rundt i nabolaget.

Innspilling av Snømannen på Laksevåg i Bergen

FILMES HER: Dette bygget blir en politistasjon i den kommende storfilmen «Snømannen», som denne vinteren skytes i Norge.

Foto: Eivind Pettersen / NRK

Norgeshistoriens største

Snømannen blir den største filminnspillingen i Norge noensinne. 1700 statister, materiell fra Sivilforsvaret, opptak hos NRK og besøk til en av verdens vakreste veier, Atlanterhavsveien, er noen av ingrediensene.

Michael Fassbender skal spille rollen som Nesbøs karakter Harry Hole. Andre store navn som blir en del av filmen er James D'Arcy, J.K. Simmons og Val Kilmer. Jakob Oftebro er blant de norske skuespillerne som blir del av den store produksjonen.

Alt om: «Snømannen»-innspillingen i Bergen