«Munnbind-blotter» i Bergen beklager overfor ofrene sine: – Han skammer seg

24-åringen er siktet for hele ni tilfeller av blotting i Bergen siden januar. Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Fosswickels gate v/SV-bygget

BLOTTET SEG I STUDENTSTRØK: Natt til fredag ble en kvinne utsatt for blotting her i Fosswinckels gate, midt i Bergens universitetsstrøk. Til høyre UIBs samfunnsvitenskapelige fakultet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Min klient er veldig lei seg for det han har gjort og beklager sterkt overfor de som er blitt utsatt for dette, sier 24-åringens forsvarer, advokat Marius Wesenberg.

Det var ved 1.30-tiden natt til lørdag at mannen ble pågrepet i nærheten av Danmarks plass, like sør for Bergen sentrum.

Kort tid før pågripelsen skal mannen ved flere tilfeller ha onanert foran flere tilfeldige kvinner mens han så på porno på et nettbrett.

– Husker ikke alle tilfellene

– Han er nå siktet for ni tilfeller av blotting i januar og februar. Siktede har erkjent straffskyld for sju av disse, sa politiadvokat Elisabeth Ryen ved Vest politidistrikt før mandagens rettsmøte i Bergen tingrett.

Ifølge advokat Wesenberg var årsaken til at han ikke erkjennte straffskyld for de to siste tilfellene at 24-åringen ikke kan huske å ha utført dem.

Men under fengslingsmøtet skal han ha erkjent straffskyld også for disse to.

De mange blottingene har spredt frykt i Bergen siste tiden, og politiet har brukt store ressurser på sakene.

Signalementet av mannen er også blitt lagt godt merke til, ettersom han ved flere av episodene skal ha vært iført munnbind.

Flere av blottingene har skjedd på Kronstad og i Danmarks plass-området. Kvinner er også blitt utsatt for blotting midt i Bergen sentrum, blant annet i universitetsområdet på Nygårdshøyden og ved Nykirken på vei mot Nordnes.

Advokat Marius Wesenberg

– MIN KLIENT ER LEI SEG: Advokat Marius Wesenberg er forsvarer for den pågrepne 24-åringen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Hevder han vil søke hjelp

24-åringen ble pågrepet for de første blottingene allerede 26. januar, men ble da løslatt.

– Vi begjærer ham fengslet på grunn av gjentakelsesfare, sier politiadvokat Ryen.

Denne gangen ville politiet holde mannen bak lås og slå inntil videre, noe de fikk rettens medhold til.

– Med tanke på omfanget i siktelsen, så er det åpenbart at han har noen utfordringer. Det er han klar på selv, og han kommer til å søke hjelp, sier advokat Wesenberg.