Hopp til innhold

«Død» mann våknet til live

Kort tid etter at foreldrene og en politipatrulje kom til leiligheten der mannen lå livløs, viste det seg at han likevel var i live. Nå ligger saken på bordet hos fylkeslegen i Hordaland.

Det er BT.no som skriver om hendelsen.

Ifølge avisen utspant dramaet seg natt til søndag 20. januar i en privat leilighet på Stord. Sent om natten fikk stordabuen et kraftig hjerteinfarkt, og en ambulanse fra Helse Fonna og en lege fra den kommunale legevakten kom til stedet og ga ham umiddelbart behandling.

Men verken elektrosjokkbehandling eller motgift mot eventuelle rusmidler så ut til å hjelpe, og flere kilder bekrefter overfor BT.no at legen erklærte mannen død på stedet.

Hjertestans i 45 minutter - begynte å bevege seg

Helsepersonellet varslet politiet om dødsfallet, og en patrulje rykket ut. Da de to polititjenestemennene kom til leiligheten, skal de ha fått beskjed om at mannen hadde hatt hjertestans i 45 minutter og var død.

– Politiet fikk melding om et dødsfall i en leilighet. Naturlige dødsfall er i utgangspunktet ikke en oppgave for politiet, men i dette tilfellet dreide det seg om en relativt ung mann. Det ble derfor satt i verk tiltak for å få gjennomført obduksjon. Det ble konferert med jourhavende politijurist, som gikk inn for at avdøde skulle obduseres på et senere tidspunkt, sier politioverbetjent Egil Espeland i Stord lensmannsdistrikt til BT.no.

Også mannens foreldre kom til leiligheten, og ble informert om at sønnen deres var død. Mens foreldrene var til stede i leiligheten, oppdaget ambulansepersonellet at mannen likevel var i live.

– Han gjorde bevegelser som viste at det åpenbart ikke var en død person som lå der. Ambulansepersonellet iverksatte umiddelbart livreddende tiltak, og mannen ble kjørt til sykehus i ambulanse, sier Espeland til avisen.

Mannen har etter hendelsen vært innlagt på Stord sjukehus. Tilstanden hans er ukjent.

Politiet etterforsker saken

Advokat Kjell Steinsbø representerer mannens familie. Verken han eller familien ønsker å kommentere saken.

Kommunalsjef for helse i Stord kommune, Knut Gram, sier han har fått melding om hendelsen, og fylkeslege i Hordaland, Helga Arianson, bekrefter at hun har fått saken på sitt bord.

Politiet etterforsker også saken, ifølge BT.no, men har foreløpig ikke gjennomført formelle avhør.

– Dette er en uvanlig hendelse. Det foreligger ingen anmeldelse, men vi har opprettet en undersøkelsessak. Vi ønsker å finne ut hva som faktisk har skjedd, sier politioverbetjent Espeland.

Legen: – Ønsker ikke å kommentere

Den aktuelle legen ønsker ikke å si noe om hva som skjedde.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette før tilsynet er klart. Jeg mener det er mest ryddig slik. Det er bra at vi får en objektiv vurdering.