«Berit» kan bli kostbar for Hurtigruten

Stormen «Berit» førte til at Hurtigruten måtte kansellere 150 anløp. Det er like mange som det pleier å være på et halvt år.

Hurtigruta stamper i grov sjø

Her møter Hurtigruten grov sjø. Under stormen «Berit», ble forholdene på sjøen så ille at 150 anløp måtte kanselleres.(Arkivfoto)

Foto: NRK

«Berit» kan komme til å koste Hurtigruten mye penger. Skip lå værfaste i flere dager, og Hurtigruten måtte inn fra det åpne havet. Uvanlig mange anløp ble avlyst.

– Det som var spesielt med uværet denne gangen, var at det var helt fra Bergen til Kirkenes. Så vi hadde til sammen 150 kansellerte havner i den perioden hvor «Berit» og de etterfølgende stormene herjet, forteller kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, Ragnar Norum.

– Hvor uvanlig er det?

– Det er veldig uvanlig. 150 kansellerte avgangen på grunn av været, er det vi normalt har på et halvt år. Nå hadde vi det på en drøy uke, forteller han til NRK.no.

Stormene i begynnelsen av desember skal ha gjort skader for vel 1 milliard kroner. Hvor mye «Berit» vil koste Hurtigruten, vet ikke selskapet før i februar. Men i følge Norum, er det en betydelig sum.

– Det har nok ført til avbestillinger. Det at vi ikke har besøkt havner, har jo også ført til færre distansegjester. Men vi har ikke oversikt over tallene før vi legger frem resultater fra fjerde kvartal.