– Vil følge Giske i 90-95 prosent av sakene

Trodde du på blå revolusjon i næringspolitikken? Da må du tro om igjen, ifølge næringsminister Monica Mæland.

ENIGE OM MYE: Avtroppende næringsminister Trond Giske og påtroppende Monica Mæland.

Onsdag i forrige uke hyllet Monica Mæland Trond Giske, og Trond Giske hyllet Monica Mæland. Slik kotymen er ved nøkkeloverleveringer til nye statsråder. Men Mælands utsagn om at hun var enig i mye av næringspolitikken til Giske kan vise seg å være alt annet enn et høflig spill for galleriet.

– Inntrykket mitt er at jeg vil være enig med Trond Giske i 90-95 prosent av sakene, sier Mæland nemlig til Dagens Næringsliv i dag.

Den tidligere byrådslederen i Bergen har hatt en hektisk siste uke. Etter å ha fått nøkkel av Giske ga hun selv stafettpinnen videre til Ragnhild Stolt-Nielsen i Bergen.

Møter gulfsjeik

Jeg skal prioritere det internasjonale like høyt som Giske, til og med litt mer.

Monica Mæland, næringsminister

Under seremonien i næringsdepartementet kom ikke Mæland med de store programerklæringene, men sa at hun ønsket å fokusere på norsk konkurransekraft for å bevare arbeidsplassene.

Et av hennes første offisielle oppdrag som næringsminister blir et møte med en av sjeikene fra gulfstatene i neste uke, ifølge Dagens Næringsliv.

– Jeg skal prioritere det internasjonale like høyt som Giske, til og med litt mer, siden vi skal forsøke å få på plass bilaterale investeringsavtaler, i tillegg til handelsavtaler. Det har næringslivet etterspurt, sier Mæland til avisen.

– Enige om veldig, veldig mye

De blå har brukt mye tid på å kritisere de rødgrønne for manglende satsing på næringslivet de siste åtte årene. Spesielt har vilkårene for små og mellomstore bedrifter vært en hyppig diskutert sak. Mæland understreker imidlertid at hun ikke kommer til å revolusjonere norsk næringspolitikk.

– Så langt jeg har brakt i erfaring er vi enige med den forrige regjeringen om veldig, veldig mye. Det kan være noen områder det vil være politisk uenighet om. Da vil vi gjøre noe annet enn de rødgrønne, hva det er må vi komme tilbake til, sier den ferske næringsministeren.