Hopp til innhold

– Vi tror sjåføren er identifisert

Visedirektør i Norgestaxi, Erlend Eidsvoll bekrefter at taxisjåføren som kjørte på rødt ved Kaland barneskole, kjørte en av deres biler. – Saken vil politianmeldes, sier Eidsvoll.

Rød ring råkjøring

RÅKJØRING: Her kjører taxien over doble sperrelinjer, på rødt lys.

I går skrev NRK om en drosje som raste forbi på rødt lys ved et gangfelt rett ved Kaland barneskole i Bergen.

Hendelsen fant sted midt i skoletiden ca. klokken 09.30 torsdag formiddag. Det var flere barn som stod og ventet på grønt lys ved gangfeltet.

Nå bekrefter Norgestaxi at det er de som eier bilen. De har funnet eier og mulig sjåfør av bilen.

– Vi er ganske sikre på hvem det er, vi har oversikt over hvem som eier bilen og hvem som kjørte. Vi er i aktiv dialog med politiet og saken vil etterfølges i morgen tidlig, sier Eidsvoll.

Han har vært i kontakt med eieren av bilen, som sier at det var en ansatt av ham som kjørte den på det aktuelle tidspunktet.

Det har så langt ikke lyktes Norgestaxi å få tak i den potensielle sjåføren.

Sperret taksameter

Eidsvoll presiserer at det første de gjorde da de så videoen var å sperre taksameteret på taxien. Videre vil de både politianmelde og melde sjåføren til løyvemyndighetene.

Han mener det kan ha vært en passasjer som satt på under hendelsen.

– Vi har så langt ikke klart å komme i kontakt med passasjeren, sier Eidsvoll.

Erlend Eidsvoll

POLITIANMELDER: Erlend Eidsvoll, direktør i Norgestaxi, sier at de vil anmelde sjåføren.

Foto: Gøril Furu / NRK

NRK har vært i dialog med rektor og FAU-leder ved Kaland barneskole, som begge reagerer sterkt på den hensynsløse kjøringen.

– Dette er hverdagen til barna våre hver eneste dag. Barn er opplært til å vente på grønt lys, og da krysser de selvsagt veien. Det skal ikke være slik at de skal måtte ta stilling til at biler ikke holder trafikkreglene, sier leder i FAU ved Kaland barneskole, Jan Børge Sagmo.

– Jeg er glad for at barna ikke krysset veien

Også visedirektøren i Norgestaxi reagerer på taxisjåførens kjøring.

– Dette har ikke noe i trafikken å gjøre. Heldigvis skjedde det ingen personulykke, men det var altfor nære, sier Eidsvoll.

Han legger til at han reagerer mest på at sjåføren ikke har tatt hensyn til barna som ventet på grønn mann ved gangfeltet.

– Jeg er innmari glad for at barna ikke krysset veien med en gang, dette var ekstremt farlig kjøring, sier Eidsvoll.

Nestleder i Norges Taxiforbund, Arve Halvorsen, mener dette er en svært alvorlig episode, og reagerer på at sjåføren ser ut til å ha handlet med overlegg.

Arve Halvorsen

GROVT: Arve Halvorsen, nestleder i Norges Taxiforbund sier kjøringen er noe av det groveste han har sett fra en taxisjåfør.

– Dette er noe av det groveste jeg har sett av en taxi, jeg har ikke opplevd noe som kan sammenlignes. Han foretar en bevisst handling når han krysser doble sperrelinjer og kjører på rødt, sier Halvorsen.