– Ta avstand fra Hells Angels

MC-miljøet må ta avstand fra Hells Angels. Det er for mange som støtter opp om de såkalte kriminelle MC-bandene, sier politiinspektør Atle Roll Mathisen i Kripos.

MC collage

Kripos utfordrer nå resten av MC-miljøet til å hindre at Hells Angels og Bandidos får skikkelig fotfeste i Bergen.

Foto: Illustrasjon / NRK

Andre som kjører stor MC må hindre at kriminelle som tilhører de beryktede MC-klubbene får innpass.

– Et samfunnsproblem

– Det er ikke bare politiet sitt ansvar, det er alle sitt ansvar. De kriminelle MC-miljøene som Hells Angels og Bandidos er rett og slett et samfunnsproblem, sier Atle Roll Mathisen, politiinspektør i Kripos.

Han utfordrer nå resten av MC-miljøet til å hindre at Hells Angels og Bandidos får skikkelig fotfeste i Bergen.

Roll Mathisen mener for mange MC-folk med skinnvester lar seg lure. Skalkeskjulet med koselige familiebamser som kjører MC lokker mange godtroende ut på skråplanet.

Kriminelle MC-klubber

– Det lovlydige MC-miljøet har en jobb å gjøre ved å si hva de mener. De fleste er jo lovlydig, men det er mange som rett og slett ikke tør å si hva de mener.

MC-klubber som Renegades i Hardangerveien og Samurai på Brattholmen har nære bånd til Hells Angels og Bandidos. Disse har igjen mange MC-venner som de fester med. Det liker ikke Kripos.

– Hells Angels og Bandidos er tungt involvert i narkotikaimport, smugling, distibusjon og bruk i dag.

Tar ansvar

De færreste mistenker NAF MC Bergen for å være en del av et kriminelt nettverk. Leder Jan Erik Larsen er heller ikke så glad i MC-klubber som etteraper Hells Angels.

– Jeg synes ikke noe særlig om det. Hos oss er det ikke noe hangarounds eller prospects, her er vi medlemmer fra dag en alle sammen.

– Vi har det samme ansvar som alle andre i samfunnet å ta ansvar for enhver form for kriminalitet.