– Skole- og SFO-ansatte må ha tilsyn med barna

Jenten (7) ble funnet livløs på bunnen av svømmebassenget da hun var på tur med SFO. Nå vil Bergen kommune gjennomgå reglene for skole- og SFO-ansatte som skal ha med seg barn til AdO Arena.

ADO Arena

ADO ARENA: – Vi oppfatter at vi har mer enn tilstrekkelig antall badevakter og vertskap til stede, sier idrettsdirektøren. (Arkivfoto)

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Tankene våre går først og fremst til jenten og familien hennes. Men vi vil også gi en honnør til innsatspersonellet som var til stede da dette skjedde, sier idrettsdirektør i Bergen, Rune Titlestad.

Politiet utenfor Ado Arena etter ulykke

JENTE (7) FUNNET LIVLØS: – Jenten druknet nesten, sa politiets innsatsleder Ole Bjørn Sveen.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Onsdag var en 7 år gammel jente nær ved å drukne i svømmeanlegget AdO Arena. Hun ble funnet livløs på bassengbunnen av badevaktene.

– Badevaktene har handlet resolutt, fått henne opp på land og satte i gang gjenoppliving. Etter kort tid begynte jenten å kaste opp og gråte, sa politiets innsatsleder Ole Bjørn Sveen.

Jenten ble innlagt på Haukeland sykehus etter hendelsen. Hun slapp unna med lettere skader.

LES MER: Jente (7) funnet livløs på bunnen - reddet av badevaktene

– Det er veldig trygt i AdO Arena

Kommunens idrettsavdeling har satt ut ansvaret for driften av AdO Arena, som forventer 300.000 besøkende årlig, til selskapet AdO Arena Drift AS.

Idrettsdirektøren mener i likhet med politiet at selskapets ansatte gjorde en god jobb da ulykken var ute onsdag, og mener det tekniske utstyret sammen med kompetansen til de ansatte gjør at det ikke er grunn til å frykte nye ulykker.

– Vår oppgave er å minimere tallet på uønskede hendelser, og gjøre det beste ut av de situasjonene som måtte oppstå. Vi oppfatter at vi har mer enn tilstrekkelig antall badevakter og vertskap til stede, og jeg vil si at det er veldig trygt å bade i AdO Arena, sier Titlestad.

– Helt avhengig av at de voksne har tilsyn

Drukning ADO arena

DRUKNINGSULYKKE: Ambulansepersonell og ansatte i AdO Arena hjelper 12-åringen som ble funnet på bunnen i desember i fjor.

Foto: Jarl Omestad / NRK

Også i desember i fjor skjedde det en nesten-drukning i den nye svømmestorstuen. Den gang var det en 12 år gammel jente, på tur med skolen, som ble funnet livløs på bunnen.

LES MER: Jente (12) i drukningsulykke - politiet oppretter sak

Idrettsdirektøren understreker at kommunen vil gjøre tiltak dersom politirapporten etter hendelsen viser behov for det, men er opptatt av legge vekt på ansvaret de besøkende har.

– Vann er i seg selv livstruende, og vi er helt avhengig av at brukerne, både barn og ungdom, og ikke minst dem som er med dem, følger svømme- og badereglene vi har, sier Titlestad.

Han sier idrettsavdelingen nå vil ta kontakt med byrådsavdelingen for skole for å diskutere hvordan de kan bedre kompetansen hos de voksne som tar skolebarn med på bading.

– Vi vil ha en gjennomgang av den organiserte bruken, med skoler og skolefritidsordninger, og se om vi kan tydeliggjøre svømme- og badereglene. Vi er helt avhengige av at de voksne som er med, har tilsyn med barna, sier Titlestad.

BAKGRUNN: Jente (7) funnet livløs på bunnen - reddet av badevaktene