– Skader for titalls millioner

– Trolig er skadene så store at hele huset må rives, sier huseieren.

Brann Bergen sentrum

PREGET: – Det er spesielt når du selv blir berørt av brann. Man får satt tingene litt i perspektiv. Jeg er veldig glad for at ingen ble alvorlig skadd, sier huseier Frode Hølleland.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Frode Hølleland eier komplekset i Vaskerelven i Bergen sentrum som ble herjet av storbrannen lørdag morgen. Han tror skadene vil beløpe seg til flere titalls millioner kroner.

Fem leieboere ble husløse og innlosjert på hotell de første dagene. Dette skal dreie seg om studenter som delte på to store leiligheter.

– Vi jobber nå for å finne en løsning for dem, i tillegg til næringsleietakeren som ble berørt, sier huseier Frode Hølleland til NRK.

Hølleland bor ikke selv i det brannskadde kvartalet.

Teori: Brannen ble påsatt

Tre bygninger ble totalskadd, 26 personer evakuert og fire personer fraktet til legevakt. Det er både boliger og næringsvirksomhet i den trange bebyggelsen der det brant.

Politiet tror storbrannen startet ute ved byggets inngangsparti, og utelukker ikke at brannen var påsatt. Politi og brannvesen var på stedet mandag for å undersøke verneverdige Vaskerelven 32 i Bergen sentrum.

– Jeg har lest at man tror brannen kan ha startet på utsiden, men dette vet jeg at politiet gransker nå. Da jeg snakket med brannvesenet i helgen trodde de den kunne ha oppstått i nabohuset. At brannen skal være påsatt virker veldig usannsynlig på meg, sier Hølleland.

LES OGSÅ: Utelukker ikke at brannen er påsatt

Preget av hendelsen

Vaskerelven 32 er blitt framhevet som verneverdig i forbindelse med rivingen av Krinkelkroken-kvartalet.

– Det har vært mange branner i sentrum de siste månedene, og det er spesielt når du selv blir berørt. Man får satt tingene litt i perspektiv. Jeg er veldig glad for at ingen ble alvorlig skadd, sier Hølleland.

Leieboerne er sterkt preget av hendelsen og ønsker foreløpig ikke å stille opp til intervju.

LES OGSÅ: Brannvesenet vil utdanne dronepiloter