– Rett og slett dumt

– Det er tåpelig å danne et eget parti for å løse luftproblemene i Bergen, mener valgforsker Frank Aarebrot.

Frank Aarebrot

Frank Aarebrot går hardt ut mot egne kollegaer.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Denne uken lanserte mange av Aarebrots kollegaer på Universitetet i Bergen den tverrpolitiske Byluftlisten.

Generelt sett ser Aarebrot flere grunner til å danne politiske lister, men ikke i denne saken.

– En liste der oppisisjonen mener det samme som listen, er i grunn ganske dumt. Det betyr jo bare at man svekker muligheten til å ramme Byrådet.

Vi gjøre byluften til valgkampsak

Men Byluftlisten er slettes ikke enig med Aarebrot.
– Det som er viktig nå er å få en lokal valgkamp i Bergen som handler om byluften, sier Lise Rakner er kollega med Aarebrot og instituttstyrer for sammenlignende politikk.

– Vi har startet denne listen fordi ingen har løst problemet. Vi har ikke tiltro til at de etablerte partiene evner å løse det utenom oss, sier Frøy Gudbrandsen som også er kollega med Aarebrot. Hun er Byluftslistens toppkandidat til fylkestinget og tredje kandidat til Bystyret.

Hør Aarebrot gå ut mot kollegaene på UiB her.

Måtte si fra til kollegaene

Byluftpolitikerne understreker at de skilles mellom eget politisk engasjement og jobben på UiB. Likevel mener Aarebrot at listen er en dårlig idé.
– Jeg synes bare at selve idéen var så tåpelig at jeg var nødt til å si fra. Det at det er mine kollegaer som står for tåpeligheten, gjør ikke akkurat saken mindre tåpelig.

– Det er fryktelig mange på institutt for sammenlignende politikk som er veldig engasjert i politikk. Det er ikke unaturlig at et institutt som sysler med politikk også blir engasjert i sitt eget nærmiljø, sier Gudbrandsen.