Hopp til innhold

– Nilsen er ingen Messias

Den nye Brann-treneren har allerede sikret seg kultstatus hos fansen, men fotballekspertene mener det må mer enn tre seirer til før Lars Arne Nilsen blir udødelig.

Lars Arne Nilsen

JUBELSTART: Lars Arne Nilsen har fått en drømmestart som ny Brann-trener, og i sosiale medier hylles han som Messias. Men fotballekspertene mener Nilsen fortsatt har mye å bevise.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg synes det er litt tidlig å hylle Lars Arne Nilsen som en frelser. Jeg er ikke like imponert over prestasjon som resultatene, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

– Det er fortsatt mange kamper igjen, men fortsetter Brann slik kan det bli mye heder og ære for Nilsen, spår NRK-veteran Arne Scheie.

LES OGSÅ: Branns mirakel i Åsane: – Det var en uvurderlig seier

Pangstart

Messias Lars Arne Nilsen

MESSIAS-NILSEN: I sosiale medier hylles Lars Arne Nilsen som Bergens Messias, noe denne humoristiske montasjen er et eksempel på. ILLUSTRASJON: Facebook

Etter at Lars Arne Nilsen tok over Rikard Norlings skakkjørte 1. divisjonslag har det blitt to seirer i serien og en triumf i cupen:

  • Brann-Follo 2–1 (serien)
  • Bryne-Brann 1–4 (cupen)
  • Åsane-Brann 2–3 (serien)

Snuoperasjonen borte mot byrival Åsane blir betegnet som et mirakel. I sosiale medier hylles Nilsen som Bergens Messias, noe den humoristiske montasjen ovenfor er et eksempel på.

LES OGSÅ: Branns nye trener har ett mål: Å vinne fotballkamper

LES OGSÅ: Brann-treneren lover full gass i cupen

Karl-Petter Løken

EKSPERT: Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

– Utrolig viktig start

Fotballeksperter mener Nilsen ennå har mye å bevise. Foreløpig er 51-åringen fra Sotra kun ansatt som hovedtrener i Sportsklubben ut 2015-sesongen.

Jeg sier ikke at Brann tar igjen Sogndal på tabellen, men laget er nå med i opprykkskampen igjen. Tar Nilsen Brann opp i eliteserien vil det være en formidabel jobb.

Arne Scheie, veterankommentator

– Branns prestasjon hjemme mot Follo var ujevn, og de lå tross alt under med 2–0 for Åsane. Jeg tror nok at Brann ønsker å avvente hvem som skal trene laget neste sesong, sier Karl-Petter Løken.

– Hva betyr det å få tre kjappe seirer etter trenerskiftet?

– Det er utrolig viktig for laget og treneren å få en slik start. Det skaper tro på at opprykk er mulig, sier NRK Sportens fotballekspert.

Brann spiller sin neste seriekamp hjemme mot serieleder Sogndal 21. juni.

Intervjuer er Jan Børge Leirvik

FORNØYD MED MOTTAKELSEN: – Jeg har fått en fantastisk mottakelse på Stadion. Nå må vi få tilbake engasjementet i byen gjennom å skape resultater, sier Lars Arne Nilsen.

Scheie tror på Brann

Før sesongen gikk mangeårig fotballkommentator Arne Scheie ut og spådde direkte opprykk for Sportsklubben Brann. Det står han fortsatt ved, selv om klubben har byttet trener midt i sesongen og vist ujevn form.

– Det er jo målsettingen til Brann å komme seg opp igjen i det gode selskap. Bonus er cupfinalen på Ullevaal. Brann-trener Lars Arne Nilsen kan ikke gjøre annet enn å vinne, og det har han gjort, sier Scheie.

Arne Scheie

TROR PÅ BRANN: Arne Scheie.

– Er to ettmålsseirer i serien nok til å bli kalt Messias?

– Jeg har hele tiden tippet at Brann går opp, og mener jeg fortsatt, selv om spillet ikke har vært all verden. Poengene er viktigst. Jeg sier ikke at Brann tar igjen Sogndal på tabellen, men laget er nå med i opprykkskampen. Tar han Brann opp i eliteserien vil det være en formidabel jobb, sier Scheie.

– Hva betyr det for en ny trener å få en slik start?

– Imponerende at Brann tok igjen to mål mot Åsane. Det er veldig viktig og har med energien i spillergruppen å gjøre, sier Arne Scheie.

LES OGSÅ: Norling: – Det smerter meg å forlate Brann