Hopp til innhold

– Like verdifullt som et julekort fra regjeringen

Ketil Solvik-Olsen er ikke imponert over næringsløftet til Stoltenberg og co.

Ketil Solvik-Olsen

Ketil Solvik-Olsen er ikke imponert over Aps planer for Vestlandet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

– Jeg ønsker et næringsløft på Vestlandet, men Arbeiderpartiet kommer ikke med nye virkemidler. De kommer bare med masse overskrifter som alle partier kan stille seg bak. Utfordringene for næringslivet på Vestlandet er jo ikke manglende kreativitet og skaperevne, men manglende rammebetingelser, sier Solvik-Olsen, som er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

Han mener at Arbeiderpartiet ikke kommer med forslag, det er jo bare masse overskrifter om at en ønsker en bedre olje-, industri- og kraftbransje.
– Det er jo overskrifter som alle er enige i. Når det gjelder virkemidlene for å få dette til, er det dagens politikk som hindrer dette.

LES: Frp ber Stoltenberg svare om klima og Aluminiumsgigant vurderer Finnmark .

Etterlyser varsel om en annen politikk

Han peker på situasjonen der Alcoa, som ifølge Wikipedia er verdens største aluminiumsprodusent, blir nektet å bygge et gassbasert aluminiumsverk i Finnmark på grunn av regjeringens klimapolitikk. Solvik-Olsen mener at de samme utfordringene også vil gjelde for Vestlandet, og etterlyser en varsel om en annen politikk som for at næringsløftet skal være verdt noe.

– Så lenge det ikke er nye argumenter som gjør at disse problemene blir løst, er dette dokumentet like verdifult som et julekort fra regjeringen, sier han til NRK.no.

– De overskriftene hjelper ingenting så lenge Erik Solheim og regjeringen sitter å sier nei hver gang en industri prøver å gjøre det arbeidet de sier at de ønsker.

Jens Stoltenberg, Marte Mjøs Persen og Ruth Grung

LANSERTE NÆRINGSLØFT: Jens Stoltenberg, Marte Mjøs Persen (ordførerkandidat i Bergen) og Ruth Grung (Fylkesordførerkandidat i Hordaland).

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

– Praktisk umulig med regjeringens klimapolitikk

Det gjør at han er skuffet over dokumentet som ble lagt frem i går.
– Det er det regjeringen går i spagaten med seg selv. De sier veldig mye fint om bruk av gass, men fører samtidig en klimapolitikk som gjør det praktisk umulig. De må heller ta et oppgjør med det, fremfor å gi uforpliktende løfter om at det er hyggelig med gass.

Solvik-Olsen biter seg også merke i at regjeringen skryter av at de har skapt 80.000 nye arbeidsplasser.
– Det er ikke regjeringen som har skapt de, det er næringslivet, sier han og peker på at investeringene i oljesektoren i samme tidsrom har økt med 80 milliarder. Det er hovedårsaken til den økte sysselsettingen, og da er det viktig at oljenæringen har gode rammebetingelser fremover.

Her kan du selv lese Næringsløftet i Vest , som ble lansert av Jens Stoltenberg, Trond Giske og fylkesordførerkandidatene til Ap i Vestlandsfylkene.

– Vi er veldig enige

Fylkesordfører i Hordaland, Torill Selsvold Nyborg, raste i går mot at Stoltenberg og co kom med et program for fylket, som hun verken var involvert i eller invitert til å høre.

Torill Selsvold Nyborg

Torill Selsvold Nyborg.

Foto: Kristian Ervik / NRK

LES: - Me veit ingenting om dette .

Selsvold Nyborg mener at det som ble lagt frem under statsministerens vestlandsturnè er en redigering av de satsningsområdene som Vestlandsrådet og fylkene allerede har kommet frem til.
– Det kommer vel til nytte, for vi er enige i veldig mye av dette. Vi er stort sett enige når det gjelder næringspolitikken. Vi kan være litt uenige om virkemidlene i forhold til konkurranse og slike ting, sier hun til NRK.no.