– Jeg har blitt sterkere og flinkere

Isabelle Pedersen har satt seg klare mål foran friidretts-VM i Beijing. – Jeg skal til semifinalen, og jeg skal sette ny pers.

Isabelle Pedersen

I BEIJING: Isabelle Pedersen mener hun har endret seg totalt i løpet av sommeren. – Jeg har blitt sterkere mentalt, men jeg har også blitt flinkere. Torsdag morgen løper hun 100 meter hekk i friidretts-VM.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hvis jeg hverken kommer til semifinalen eller løper ny pers, så vil jeg være veldig skuffet, sier Isabelle Pedersen til NRK.

Isabelle Pedersen

100 METER HEKK: Isabelle Pedersen skal løpe 100 meter hekk under VM i friidrett i Beijing.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Pedersen er i Beijing og gjør siste forberedelser før hun skal løpe 100 meter hekk i friidretts-VM.

De fire beste i heatet går direkte videre. Pedersen har fjerde beste tid av dem hun møter, og håper å kvalifisere seg til semifinalen.

– Dersom jeg ikke kommer til semifinalen, da har jeg ikke gjort et like godt mesterskap som jeg har følt at jeg har kunnet være i stand til å gjøre, sier Pedersen.

– Jeg var et sippetryne

Norges korthekk-håp har vært på treningsleir før mesterskapet i Beijing. Der føler hun at hun har fått energi til å yte ekstra under VM.

– Jeg hadde noen nedturer under treningsleiren, men det vekket de punktene som jeg trengte for å få tilbake gleden, og nedturen satte spikeren i kista på detaljene. Det var akkurat det jeg trengte, og absolutt den beste treningsleiren jeg har hatt.

– Hvordan var nedturen?

– Jeg hadde en dårlig hekkøkt, og jeg tåler ikke det etter to år med skuffelser. Jeg var et sippetryne, men så hadde jeg lengre samtaler med treneren min om mentalitet, emosjonalitet og ting jeg må jobbe videre med. Det hjalp, sier bergenseren.

– Jeg er sterkere

Isabelle Pedersen jubler

VIL TIL SEMIFINALEN: Norges korthekk-håp, Isabelle Pedersen, håper på å komme til semifinalen under VM i Beijing.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Pedersen fikk sin VM-debut i Moskva for to år siden, men det hele endte med at hun ble slått ut i forsøket. Nå har hun byttet ut sin mangeårige trener Trond Knaplund med Dustin Imdieke, og friidrettsstjerna mener hun er blitt sterkere.

– Jeg har blitt sterkere mentalt, men jeg har også blitt flinkere. Jeg har fått bredere perspektiv på ting og utviklet meg selv.

– Hva er årsaken til det?

– Noe er nok på grunn av endringen i treningsfilosofien, i tillegg er en del av detaljene annerledes. Jeg har en dyktig trener og vi fungerer godt sammen. Måten vi ser ting på, diskuterer og kommuniserer bringer frem mye godt i meg, og det trenger jeg, sier Pedersen.

– Jeg skal gjøre det bra

Torsdag morgen klokken 05.15 norsk tid skal Norges korthekk-håp ut i ilden.

– Alt tilsier at jeg skal gjøre det bra, men igjen så handler det om å gjøre det riktig til rett tid. Jeg tror og håper at det vil gå veldig bra, men torsdag vil vise.