– Jeg er selvfølgelig veldig bekymret

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen frykter at KrF skal trekke seg fra byrådssamarbeidet.

Ragnhild Stolt-Nielsen

BEKYMRET: Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen er spent på om KrF blir i byrådet.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

– Det har vært en lang og krevende prosess, og jeg er glad for at vi nå har fått flertall for en trasé, sier byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen. Hun er i møter på rådhuset etter dagens bystyremøte, der politikerne gikk inn for bybanetunnel ved Kjøttbasaren.

Dermed fikk Stolt-Nielsen viljen sin. Verre er det for KrF, som også sitter i møter for å diskutere konsekvensene av vedtaket om å gjøre Bryggen bil- og banefri. Det betyr at Bryggen ikke er aktuelt som et reservealternativ, noe KrF håpte på.

– Dette har vært en stor og viktig og støyende sak, og jeg skjønner at de har behov for å møtes for å oppsummere konsekvensene av dette vedtaket, sier Stolt-Nielsen.

– Er veldig bekymret

Marita Moltu

I KRISEMØTE: Gruppeleder Marita Moltu tok med seg KrFs bystyregruppe til møte på rådhuset etter bybanemøtet.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Totalt 15 representanter fra Høyre og Frp stemte for forslaget om bil- og banefri brygge, som ble fremmet av Arbeiderpartiet.

Stolt-Nielsen medgir at de har vært med på å gjøre det vanskelig for KrF å fortsette i byrådet. Partiet har også tidligere i saken følt seg dolket i ryggen av byrådskollegaene.

– Jeg forstår at KrF synes det er krevende, og at de har behov for å oppsummere konsekvensene av at noen valgte å støtte et annet punkt.

– Er du redd for at de trekker seg?

– Jeg er selvfølgelig veldig bekymret for at de skal trekke seg, for vi har et ønske om å styre byen sammen med KrF og Frp.

– Hva skjer hvis de trekker seg?

– Det må jeg ta når det eventuelt måtte inntreffe, sier byrådslederen.

– Dolking i ryggen

Høyres gruppeleder Dag Skansen sa tidligere i kveld til NRK at han ikke tror KrF vil gå ut av byrådet. Det samme mener Harald Schjelderup (Ap) og Ove Sverre Bjørdal (Sp).

Professor i sammenlignende politikk, Frank Aarebrot, sier det vil forundre ham om partiet blir sittende.

– Det er helt utrolig om de vil akseptere en slik dolking i ryggen, sier han.