– Interessen for førstedivisjon vil eksplodere

– Vi har allerede utsolgte kamper i 2015, sier sportslig leder for Åsane, Trond Bjørndal.

Åsane fotball driver sirkeltrening

UTSOLGT: Interessen øker for lag i førstedivisjonen. Åsane har allerede utsolgte kamper for neste sesong.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

– Brann er et så stort lag, de er en instutisjon i norsk fotball og de har fantastiske supportere. Brann vil komme til å gjøre førstedivisjon skikkelig interessant, sier Michael Flyvholm, daglig leder i Nest-Sotra til NRK.

Han mener interessen for førstedivisjon vil eksplodere i løpet av neste år.

– Jeg tror førstedivisjon i 2015 vil bli en helt annen enn i 2014. Jeg tror interessen vil eksplodere, sier Flyvholm.

Økonomisk vekst

Sportslig leder for Åsane, Trond Bjørndal er enig i det Flyvholm sier.

Trond Bjørndal
Foto: Kaspar Knudsen / NRK

– Sammen med resten av Bergen har vi vært skuffet over at Brann rykket ned, men det gir hele divisjonen en hype. Hvert eneste lag vil føle at de spiller en cupfinale hver gang de møter Brann.

Flyvholm mener nedrykket vil løfte førstedivisjonslagene økonomisk.

– Sponsoravtalene vil være mye mer verdt ettersom at det kommer høyere interesse, men det vil også kunne løfte divisjonen sportslig. Alle vil konkurrere med Brann og spille gode kamper mot de, fordi det er god eksponering.

– Når Brann kommer, så kommer det til å være god kok på stadion, sier den danske lederen.

– Tror du at det vil være mulig å sette ny publikumsrekord?

– Ja, det er vil det. Når Brann kommer på besøk, så kan man gange interessen med ti.

Bjørndal i Åsane mener det vi være en festdag på alle små stadioner når Brann kommer på besøk. De har allerede utsolgte kamper.

– Brann er en gigant i norsk fotball, det er åpenbart at Brann vil trekke mye folk hver gang de spiller bortekamp. I tillegg er pressen relativt opptatt av Brann, det vil dra mange lass for ulike klubber. Vi har allerede utsolgte kamper.

Knalltøft

Dette venter Brann

DETTE VENTER BRANN: Ski stadion, bydelslaget Åsane, Moan stadion og Levermyr stadion skal alle ta imot Brann til neste år.

Foto: Montasje / NRK

Brann har ikke spilt i førstedivisjon siden 1986. For mange klubber i førstedivisjonen er det historisk å spille i samme divisjon som Brann.

– Alle førstedivisjonslagene vil få det knalltøft. Brann har en mulighet til å seile rett gjennom divisjonen, men det tror jeg ikke de vil gjøre. Jeg tror møtet med Adecco-ligaen eller førstedivisjonen, har vært brutalt for mange av de klubbene som har rykket ned, det er bare å se til Hønefoss eller Tromsø for eksempel, sier Bjørndal.

– Tror du de vil rykke opp igjen?

– Det er en tragedie at Brann har rykket ned fra tippeligaen, men det vil være en tilsvarende tragedie hvis de ikke kommer seg opp igjen fra førstedivisjonen.