– Huseklepp aktuell for Brann-retur

Brann jobber med å hente landslagsspiss Erik Huseklepp tilbake til klubben, skriver Bergens Tidende. Verken klubben eller hovedpersonen selv vil kommentere ryktene.

Erik Huseklepp

ØNSKET I BERGEN: Brann vil ha Huseklepp tilbake i rødt til sommeren.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Lysluggen fra Sandsli har rukket å bli 27 år og er nettopp blitt pappa. Nettopp familiesituasjonen gjør at Brann håper å lokke publikumsyndlingen hjem til Bergen i sommer, skriver bt.no.

En annen viktig faktor er at Huseklepps klubb, Portsmouth, nylig nylig rykket ned til tredje nivå i England. Klubben er også satt under økonomisk administrasjon.

Erik Huseklepp

HIT I RØDT: Erik Huseklepp ble toppscorer og spilte seg inn på landslaget da han spilte for Brann.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Bekrefter samtaler

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, bekrefter overfor avisen at klubben har hatt uformelle samtaler med Huseklepp, men vil ikke kommentere overgangsryktene. Ifølge BT jobber Brann nå med å utforme et kontraktsforslag til 27-åringen, som spilte for Brann fra 2005 til januar 2011.

– Dette vil jeg ikke uttale meg om i det hele tatt, er alt Huseklepp vil si til BT om saken.

Spissen skal være spesielt ønsket av trener Rune Skarsfjord, for å løse Branns offensive problem.

Vil bruke penger fra Huseklepp-salg

Deler av kjøpesummen skal, ifølge avisen, finansieres av penger fortsatt har tilgode av italienske Bari etter salget av Huseklepp til den tidligere Serie A-klubben i 2011.

Det som kan forpurre Branns planer, er om Birmingham skulle klare å kvalifisere seg til Premier League. Huseklepp er for tiden leid ut til klubben. Dersom vårsesongen skulle bli kronet med opprykk og kontraktsforslag fra Birmingham, er det store sjanser for at Huseklepp vil bli værende i England.