– Har fryktet dette i mange år

Naboer rystet etter at sønn (36) skal ha drept sin egen mor (61) på Askøy fredag.

Knivdrap på Askøy

UNDERSØKTE I NATT: Krimteknikere kom til drapsstedet ved midnatt fredag kveld.

Foto: Remi Bøe Presttun

Den 61 år gamle kvinnen ble funnet drept i sin egen bolig på Follese på Askøy fredag kveld . Kvinnens 36 år gamle sønn ble pågrepet på stedet og er siktet for drapet. Motivet for drapet er ukjent.

Den siktede skal ha vært psykiatrisk pasient i lengre tid. Han blir beskrevet som en innesluttet person som holdt seg mest for seg selv. Etter det NRK.no kjenner til, skal mannen ikke ha hatt et konfliktfylt forhold til sin mor.

- Ikke overrasket

Likevel kommer ikke drapet som noe sjokk for en nær venn og nabo, som har kjent familien i flere tiår.

- Jeg er ikke overrasket over. Det er flere år siden jeg begynte å bli redd for at dette kunne skje, sier en nabo av den avdøde kvinnen til NRK.no.

- Hun var en alle tiders jente. Snill, grei og hjelpsom. Alltid hyggelig og i godt humør, forteller naboen.

- Hva tenkte du da du hørte hva som hadde skjedd?

- Jeg klarte ikke å tenke en eneste tanke. Alt bare forsvant. Det var bare sjokk og vantro.

Overga seg uten dramatikk

36-åringen skal selv ha kontaktet politiet og overga seg uten dramatikk da væpnede styrker kom frem til boligen. Mannen ble fraktet til politiarresten i Bergen. Politiet har tatt ut siktelse for forsettlig drap.

- Vi mener den pågrepne har forårsaket dødsfallet, sa politioverbetjent Helge Stave ved Askøy lensmannskontor til NRK.no sent fredag kveld.

Advokat Steinar B. Yndestad er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede 36-åringen. Han forteller at siktede vil samarbeide med politiet så langt han er i stand til, men at han først og fremst har behov for ro og legetilsyn.

Video Kvinne drept på Askøy