Hopp til innhold

– Han er en av Norges beste spisser

Brann-treneren imponert over det han har sett av Marcus Pedersen så langt. Nå drømmer han om at spissen skal finne tilbake til storformen.

Marcus Pedersen 2015

PÅ VEI TILBAKE: Marcus Pedersen kan være i ferd med å finne målformen igjen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Får vi han i form, så er det ikke mange bedre spisser i Norge. Om noen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen

SKRYTER AV PEDERSEN: Brann-trener Lars Arne Nilsen

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det sier Brann-trener Lars Arne Nilsen om Marcus Pedersen. Spissen kom til Bergen i fjor sommer, men har så langt opplevd mye motgang. Nedrykk i fjor og i mye av årets sesong er har blitt ødelagt av skader.

Nilsen er ikke i tvil: Skal Brann rykke opp, blir Pedersen en nøkkelperson.

– Setter vi han i nok posisjoner, så scorer han mål. Så det er klart det blir viktig, sier Nilsen.

Det ser ut som om jeg kan score nesten hver kamp.

Marcus Pedersen

– Jeg har en vei å gå

Marcus Pedersen har bare startet fire kamper i første divisjon i år. Forrige mandag sikret han ett poeng mot Bærum med en scoring på overtid. Selv sier den tidligere nederlandsproffen at han har et stykke igjen til toppformen.

– Jeg har en vei å gå, det kjenner jeg fremdeles. Men det begynner å komme seg litt, og det ser ut som om jeg kan score nesten hver kamp, sier 25-åringen.

LES OGSÅ: Derfor valgte Pedersen Brann foran Molde

Og nettopp derfor skryter Brann-trener Nilsen er over jobben Pedersen har gjort i skadeperioden.

– Marcus har jobbet veldig hardt og det er imponerende at han har kommet så langt som han har med tanke på skaden han fikk. Og nå scorer han allerede jevnt og trutt.

Møter Kristiansund i kveld

Marcus Pedersen

MOTGANG: Pedersen skulle være redningsmannen som reddet Brann fra nedrykk. Tiden i Bergen har nok ikke vært helt som spissen hadde sett for seg.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

I kveld spiller Brann hjemme på stadion mot Kristiansund. Den kampen runder av første halvdel av årets sesong.

– Det å ta ferie med en god følelse er viktig. Tar vi tre poeng er vi i en god posisjon før høsten, sier Brann-treneren.

Både Brann og Kristiansund står med 21 poeng etter 14 kamper. Begge lagene jakter med andre ord andreplassen, som gir direkte opprykk til eliteserien. Det gir dagens kamp ekstra spenning, ifølge Nilsen.

– Alle kamper er viktige. Men det er mange lag som ligger og kjemper om andreplassen, så kampene mot naboene på tabellen har mye å si. Kristiansund er et bra bortelag, det er kun Sogndal som er bedre borte. Så de har løst en kode, og den må vi bryte ned i kveld.

Laster innhold, vennligst vent..