– Flygerne døde momentant i styrten

Obduksjonsrapporten etter flystyrten på Voss viser at de to flygerne døde av skader fra et kraftig sammenstøt med bakken. Men årsaken til ulykken er fremdeles et mysterium.

Flystyrt på Voss

STOR KRAFT: Det vesle mikroflyet styrtet i is og snø i fjellene nord for Vossevangen. Flyet ble funnet knekt i to etter et kraftig sammenstøt med bakken.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det er snart tre uker siden et mikrofly ble meldt savnet dagen etter at det lettet fra flystripen på Bømoen. Etter en dag med letearbeid ble to personer funnet døde i flyvraket, som lå styrtet dypt nede i snø og is.

Nå er den foreløpige obduksjonsrapporten klar. Den viser at de to flygerne etter alt å dømme døde momentant.

– Dødsårsaken er omfattende knusingsskader som har medført død. Skadene tilsvarer et kraftig sammenstøt med bakken. Alt tyder på at de døde momentant, sier politioverbetjent Einar Bystøl til NRK.

Årsaken fremdeles et mysterium

Flykrasjen 1. april er den siste av mange dødsulykker i flymiljøet på Voss.

Men årsaken til hvorfor det vesle mikroflyet styrtet i bakken i fjellene nord for Voss sentrum, er fremdeles ikke kjent.

– Dette gir oss ikke noe svar på hvorfor ulykken har skjedd, sier Bystøl til NRK.

Knakk i to i krasjen

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at de to flygerne mistet livet i det flyet traff bakken med stor kraft.

Da flyet ble funnet var det tydelig at det hadde truffet bakken i en 45 graders vinkel. Flyet hadde knekt i to, der cockpiten lå nedgravd i snøen mens resten av flykroppen lå på isen på Volavatnet.

– Det har vært store krefter i sving, dette var jo et sammenstøt i en viss hastighet, sier Bystøl.

De pårørende etter de to omkomne er varslet om den foreløpige obduksjonsrapporten. Det vil ta en stund før den endelige rapporten er ferdig.