– Dette topper nedrykket

Det nyvalgte – og avgåtte – Brann-styret kritiseres og latterliggjøres etter skandaleårsmøtet.

Kjell Tennfjord Wikipedia

WIKIPEDIA: «4. mars 2015 satt Tennfjord som styreleder i Sportsklubben Brann fra klokken 20.30 til 21.45, før han til slutt trakk seg».

Foto: NRK / Skjermdump Wikipedia

Kjell Tennfjord

TRAKK SEG: Kjell Tennfjord.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Kjell Tennfjord ble onsdag kveld valgt som styreleder i Brann, men trakk seg kort tid etterpå da han ikke fikk med seg de styremedlemmene han ønsket.

BAKGRUNN: Sjokkerte årsmøtet: Tennfjord gjekk av i protest mot medlemmane

LES OGSÅ: Tennfjord: – Jeg er oppriktig lei meg

Men Tennfjord har allerede fått godskrevet den korte regjeringsperioden i Bergens fotballstolthet på Wikipedia-CV-en:

«4. mars 2015 satt Tennfjord som styreleder i Sportsklubben Brann fra klokken 20.30 til 21.45, før han til slutt trakk seg», har noen oppdatert oppslagsverkets side for sunnmøringen med.

– De viser forakt for medlemsdemokratiet

Sarkasmen og kritikken etter gårsdagens famøse årsmøte brer også om seg i sosiale medier.

Morten Myksvoll

MEDLEM OG BYSTYREPOLITIKER: Morten Myksvoll.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Som en kommentar til at Tennfjord og flere styremedlemmer trakk seg da valgkomiteens innstilling ikke ble fulgt, og supporterkandidaten Åshild Samnøy ble valgt, har Brann-medlem og bystyrepolitiker Morten Myksvoll på Twitter hentet frem komikerne i 5080s «nyhetssak» fra 2010 om at «Brann-styret mener supporterne må gå».

«Brann er ikke til for supporterne, Brann er til for styremedlemmene. Vi har havnet i en uutholdelig situasjon ettersom supporterne har blitt stadig mer upopulære i styret», sier «styrelederen» i den fiktive nyhetssaken Myksvoll mener ble virkelighet på onsdagens årsmøte.

– Når de går av fordi de ikke får viljen sin 100 prosent, i møte med en demokratisk forsamling, så setter de seg selv foran klubben. De viser forakt for medlemsdemokratiet og måten Sportsklubben Brann er organisert på, sier Myksvoll.

LES OGSÅ: Da hun ble valgt, gikk Tennfjord av

– Det topper nedrykket

Han fyrer løs mot Kjell Tennfjord og de andre styremedlemmene som trakk seg da Samnøy ble valgt foran Nina Sandnes, som var innstilt for sin juridiske kompetanse.

– Jeg håper aldri et styre tar i de folkene der igjen.

– Det har skjedd mange skandaler i Sportsklubben Brann. Hvordan rangerer du denne?

– Det topper nedrykket, mener Myksvoll.

– Jeg har ingen respekt for dem

Roger Lillebøe-Hansen

SUPPORTERLEDER: Roger Lillebøe-Hansen.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Leder for supporterklubben Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, tar også kraftige ord i bruk.

– Jeg er sjokkert. I den grad jeg har ord, så er «sjokkert» det første som kommer til meg. Dette er unikt på skandalefronten, mener Lillebøe-Hansen.

Han evner imidlertid å finne et lyspunkt i at Tennfjord og de øvrige styremedlemmene trakk seg kun en time etter valget.

– Hvis man ikke klarer å følge klubbens demokratiske regler, så er det egentlig greit at vi finner det ut så tidlig. Jeg beklager, men jeg har ingen, ingen, respekt for dem som trakk seg, sier supporterlederen.

LES OGSÅ: Tennfjord: – Jeg er oppriktig lei meg