Hopp til innhold

– Dette er så vanskelig å forstå

Alle overgrep den siktede mannen i 30-årene har begått, skal ha vært etter 2012, etter det NRK kjenner til. For noen av de fem barna skal det være snakk om flere overgrep.

Barnehage (illustrasjonsfoto).

BARNEHAGESAKEN: Overgrepene barnehageassistenten har tilstått skal ha skjedd etter 2012 i Bergen.

Et tredje barn var i tilrettelagt avhør i Bergen onsdag, etter at en barnehageassistent i 30-årene har tilstått overgrep mot fem barn.

Den siktede har jobbet i tre barnehager i Bergen siden 2011, i tillegg til en barnehage i Oslo fra 2008 til 2010. Mannen jobbet i en offentlig barnehage i Bergen i to perioder fra 2011 til nå, og ved to private barnehager i årene imellom.

Etter det NRK kjenner til har alle overgrep den siktede har tilstått skjedd etter 2012 i Bergen. Først i en privat barnehage, så i den offentlige barnehagen han først var ansatt i.

Det bekrefter flere uavhengige kilder til NRK. Foreldre ved en av barnehagene skal også ha fått samme opplysninger på informasjonsmøter den siste uken.

– For meg som har hatt barn i samme barnehage tidligere gjør det meg mindre urolig. Men så klart, man kan ikke vite. Politiet har vært tydelige på at de ikke er ferdig med etterforskningen og at det er for tidlig å slå noe fast, sier en mor til NRK.

Barnehageansatt erkjenner overgrep mot flere barn

JOBBET I TRE BARNEHAGER I BERGEN: Den siktede har jobbet i tre barnehager siden 2001. Overgrepene han har tilstått skal ha skjedd etter 2012.

Foto: Hommedal, Marit / NTB Scanpix/Faksimile fra Facebook

Hun har hatt et utelukkende positivt inntrykk av mannen som nå er siktet.

– Han har alltid vært en blid og hyggelig person. Jeg har bare gode ord om han. Derfor er dette så vanskelig å forstå, sier moren.

Mer enn ett overgrep mot enkelte av barna

Gutten fortalte foreldrene om voldtekten han ble utsatt for samme dag som det skjedde. Den siktede tilsto overgrep mot ytterligere fire barn i avhørene som fulgte.

Rolf Knudsen i tingretten

FORTSATT I SJOKK: Rolf Knudsen er bistandsadvokaten til barna. Han forteller at foreldrene fortsatt er i sjokk.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Forklaringene dreier seg om mer enn ett overgrep mot enkelte av barna, får NRK opplyst.

– Jeg har ikke noe nytt å si i denne saken, sier politiadvokat Eli Valheim fredag ettermiddag.

Tre av fem barn er avhørt

Tre av de fem barna har vært inne til tilrettelagt avhør. Alle er gutter i alderen fire år og eldre. Parallelt med de tilrettelagte avhørene med et av barna, har den siktede vært i avhør på politihuset fredag.

– Jeg kan ikke kommentere det som kommer fram eller hva min klient forklarer, sier forsvarer Beate Hamre etter avhøret.

Overgrepsutsatt kommunal barnehage sladdet kort

STOR STØTTE: Barnehagene har mottatt stor støtte fra familier i barnehagene hvor overgrepene har skjedd.

Foto: John Arnt Nøstdal / NRK

Det er planlagt nye avhør med barn mandag og tirsdag. Bistandsadvokat Rolf Knudsen følger med på forklaringene til barnehageguttene. Hans advokatkontor representerer alle de fem barna.

– Barna er små, men avhørene har gått greit. For foreldrene er dette fortsatt et forferdelig sjokk. De har selvsagt store problemer med å forstå hvordan dette kunne skje i en barnehage, sier Knudsen.

– Hva kan du si om når overgrepene skal ha foregått?

– Det er vanskelig for meg å kommentere fordi siktedes forklaring må gjennomgås i detalj. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke kommentere det, sier Knudsen.

Bistandsadvokaten kan ikke kommentere hva barna forteller i avhør eller siktedes forklaring.