Hopp til innhold

– Dette er en stor dag for Bergen

Fredag la Statsminister Erna Solberg ned grunnsteinen til Media City Bergen. – Dette blir et signalbygg for hele byen, sier hun.

Erna Solberg la ned grunnsteinen til Media City Bergen

LA NED GRUNNSTEIN: Statsminister Erna Solberg får hjelp av adm.dir i Entra, Arve Regland til å klargjøre og låse boksen med ting som de ulike brukerne hadde lagt inni før grunnsteinensnedleggingen for Media City Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Om to år flytter de store medieaktørene BT, BA, NRK, TV 2 og Vizrt samt Universitetet i Bergen under samme tak i Media City Bergen.

Den nye mediebyen på 45 tusen kvadratmeter er den første i Norden. Håpet er at en samlokalisering av mediene skal gi grobunn for ny utvikling.

– Jeg syns det er veldig spennende at man lager en egen medieklynge og knytter sammen de mediehusene man har her i byen, sier Statsminister Erna Solberg.

– En stor dag

Erna Solberg, Media City Bergen

HOLDT TALE: Statsminister Erna Solberg holdt tale for forsamlingen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Statsministeren fikk æren av å legge ned grunnsteinen til mediebyen og markerte med det starten på byggingen av huset.

– Dette er en stor dag for Bergen. Dette blir et signalbygg for hele byen og en fornyelse av et område, sier Solberg til NRK.

Hun tror Media City Bergen blir en stor kraftsamling for mediebransjen i Norge, og tror konkurransen mellom mediene vil spisse seg i fremtiden.

– I et mediemiljø er det mye som skjer. Jeg tror konkurransen vil være tøff, og ute hos brukerne vil man måtte konkurrere med oppmerksomheten.

– Det har vært et maraton

Kostnadsrammen for hele mediebyprosjektet er 1,5 milliarder kroner og bygget skal stå ferdig i september 2017.

– Jeg følger ikke prosjektet daglig, men rapportene jeg får, vitner om et godt samarbeid, sier Kringskastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Administrerende direktør i TV2, Olav Sandnes har lenge sett frem til denne dagen.

– Dette har vært en maraton som ble påbegynt for lenge siden. For TV 2 sin del er det viktig å se at vi er i gang, og vi gleder oss til høsten 2017.

– Hvorfor er det så viktig å samle mediene i ett bygg?

– Jeg tror det har vært viktig å bringe frem et mediemiljø i Bergen. Dagens mediemarked er preget av en stadig økende internasjonal konkurranse. At vi klarer å etablere klynger, der vi samarbeider på tvers av konkurranseflater, er helt nødvendig.

Grunnstein Media City Bergen

NRK sjefen Thor Gjermund Eriksen (tv), rektor Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, adm.dir. i BT, Siv Juvik Tveitnes, redaktør i BA, Anders Nyland og sjefredaktør og administrerende direktør i TV2, Olav Sandnes legger inn ulike ting i boksen før grunnsteinensnedleggingen for Media City Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

La ned gjenstander

Alle mediene som skal inn i bygget, hadde med seg gjenstander som de la ned i grunnsteinen.

Både BA og BT hadde med seg eksemplarer av dagens papiravis. TV 2 la ned høstens tv-program, mens NRK hadde med seg en video som viser hvordan Vestlandsrevyen produseres i dag. I grunnsteinen ble det også lagt ned en lisensnøkkel fra Vizrt og en studieplan for journalistikk og tv-produksjon.