– Dette er en forferdelig tragedie

All helikoptertrafikk til og fra Flesland er stanset etter helikopterstyrten på Turøy i Hordaland. På Flesland sitter nordsjøarbeidere og venter på å bli sendt ut på jobb.

Helikopter styrtet ved Turøy

ALVORLIG STYRT: Øyenvitner hørte en rar lyd og deretter et voldsomt smell da helikopteret styrtet i en holme ved Turøy i Øygarden.

Foto: 03030-tipser

– Det er helt forferdelig å tenke på at kolleger er utsatt for dette, sier to nordsjøarbeidere som ikke vil bli navngitt.

De to sitter og venter sammen med mange andre nordsjøarbeidere i avgangshallen på heliporten på Flesland i Bergen. Det er full stans i helikoptertrafikken etter at et helikopter styrtet på en holme ved Turøy i Øygarden.

Det var 13 personer om bord i helikopteret, 11 personer er funnet døde. Søket pågår etter de to siste.

– Her vi sitter er det mange rykter og lite informasjon. Vi vet ikke om vi skal fly ut i dag eller ikke, sier de.

Les: 13 personer omkom i helikopterstyrt

Statoil sitt pårørendesenter

FOR PÅRØRENDE: Statoil har opprettet et senter for de pårørende på Kokstad i Bergen.

Foto: Sissel Rikheim

– Må takle det

Begge har jobbet offshore i mange år og har hatt utallige turer med helikopter ut i Nordsjøen. Ingen av dem har opplevd alvorlige hendelser på turene ut i havet.

– Det ligger jo i underbevisstheten at ting kan skje, men det er noe du bare må takle når du har denne jobben. Hvis ikke du takler det, må du finne deg noe annet å gjøre.

De to vet ikke helt hvordan de kommer til å reagere når de får på seg overlevelsesdrakten og skal om bord i helikopteret.

– Akkurat nå hadde jeg reist ut, men det kan jo komme en reaksjon senere. Det har liksom ikke gått helt inn på oss ennå.

De to har alltid ført at helikoptertrafikken til og fra installasjonene i Nordsjøen er trygg.

– Pilotene er veldig profesjonelle, og det virker som de har veldig gode sikkerhetsrutiner.

Les: Dette vet vi om helikopterstyrten