– Det var mange som hjalp kvinnen ved Trolltunga

– Nei, vi er slett ikke «fjelltullinger» som går til fjells med sandaler og plastpose.

Trolltunga

FORTSATT KRITISK SKADET: Det var mange som hjalp til da kvinnen falt ned i en snøsprekk.

Foto: Eldbjørg Pollestad

Det sier en av de yngre mennene som ble avbildet i forbindelse med aksjonen for å redde en 25 år gammel asiatisk kvinne som ble alvorlig skadet da hun falt i en snøsprekk i nærheten av Trolltunga i Hardanger.

– Når det ser ut på bildet som om vi er dårlig utrustet, er det fordi sekkene våre ble brukt i redningsaksjonen. Og bruken av plastponcho henger sammen med at en av mennene i gruppen vår ble gjennomvåt i arbeidet med å redde kvinnen. Vi var slett ikke dårlig rustet for turen.

Hjalp til i flere timer

Mannen og tre kamerater hjalp til med redningsaksjonen, som strakte seg over flere timer.

– Det var mange som kom til for å hjelpe. Det var modige turister fra mange steder i verden, og det ble gjort en heltemodig innsats for å redde kvinnen. Jeg syns det er feil at dette ikke har kommet skikkelig frem, sier mannen.

Det var mandag for en uke siden at den 25 år gamle asiatiske kvinnen falt i en snøsprekk på fjellet ved Trolltunga. I forbindelse med ulykken kom det fram at mange legger ut med for dårlig utrustning på den krevende fjellturen fra Skjeggedal til den etter hvert verdenskjente turistattraksjonen i fjellet.

Kritisk skadet

Kvinnen ble fraktet med helikopter til Haukeland Universitetssykehus etter ulykken. Sykehuset opplyste da at hun var kritisk skadet. Sykehuset har ingen nye opplysninger om helsetilstanden til 25-åringen i dag.