– Det dyreste bandet noensinne

Def Leppard er klar for Skånevik Bluesfestival. Festivalsjef Alf Warloe Christophersen forteller at han måtte åpne lommeboken på vid gap.

Def Leppard

HÅPER PÅ HYSTERI: Joe Elliott & co kommer til Sunnhordland i sommer. Konserten blir deres eneste i Norge i år.

Foto: David Becker / Afp

– Dette er det dyreste bandet vi noen gang har hatt. Og vi har hatt mange her, fra Chuck Berry til ZZ Top og Scorpions, sier Christophersen til Haugesunds Avis.

Konserten blir gruppens eneste i Norge i denne omgang. Britene er for tiden i Las Vegas, hvor de spiller på The Hard Rock Hotel frem til 13. april. Deretter følger noen få utvalgte festivaler i Europa før en turne i USA.

Alf Warloe Christophersen

GLEDER SEG: Festivalsjef Alf Warloe Christophersen har i lang tid ønsket å få Def Leppard til Skånevik.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Fikk først nei

Christophersen forteller at han først fikk nei fra bandet, men at han tok kontakt igjen da han oppdaget at Joe Elliott & co skulle headline tre festivaler i Spania på samme tid.

Konserten i Skånevik finner sted lørdag 6. juli i bluesteltet, som har en kapasitet på syv tusen tilskuere.

Def Leppard kommer fra Birmingham i England, men har i alle år hatt sitt største publikum i USA. Det store gjennombruddet kom med albumet «Pyromania» i 1983, som ga bandet hits som «Photograph» og «Rock Of Ages».

Trommisen mistet armen

Trommeslager Rick Allen mistet armen i en bilulykke før innspillingen av storselgeren «Hysteria», som huser klassikerne «Animal», «Pour Some Sugar On Me», «Women», «Armageddon It» og «Love Bites».

Gruppen har solgt over 100 millioner album verden over og regnes som et av verdens største band, sett ut fra platesalg.

Publikum i bluesteltet

STOR STEMNING: Bluesteltet i Skånevik har plass til syv tusen mennesker. Her fra Foreigners konsert under festivalen i 2011.

Foto: Roy Hilmar Svendsen