Hopp til innhold

– Det blir full krig til siste spark

Bengt Sæternes mener det er helt åpent hvem av Sogndal, Brann og Sandnes Ulf som kaprer de to opprykksplassene. – Stabilitet utover høsten vil avgjøre, sier Sandnes Ulf- treneren.

Bengt Sæternes

GIR IKKE VED DØRENE: – Hele fotball-Norge vil se Brann i eliteserien igjen. Jeg håper det vil skje, men vi skal ikke hjelpe dem, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes, selv cup- og seriemester for bergenserne.

Foto: Anders Hoven / Digitalsport

Laster innhold, vennligst vent..
Thorstein Helstad Bengt Sæternes Martin Andresen

GULLGUTTER: Bengt Sæternes er cup- og seriemester for Brann. Her med Thorstein Helstad (t.v.) og Martin Andresen (med ryggen til) i 2007.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Lørdag møtes lagene som ligger på andre- og tredjeplass på tabellen i 1. divisjon. Bortelaget Brann er allerede i gryende høstform og har kjempet seg opp i teten etter en miserabel start på sesongen.

Brann stiller med tilnærmet samme lag som i forrige runde, med unntak av at Eirik Birkeklund erstatter suspenderte Sivert Heltne Nilsen.

Rødtrøyene stiller også med en 16 år gammel reservekeeper, Emil Harloff, ettersom både Kenneth Udjus og Alex Horwath erute med henholdsvis omgangssyke og leggskade.

– Ser klar forskjell på Brann

Da de røde hadde Sandnes Ulf på besøk i Bergen i mai, var de blå bare en vanvittig strafferedning unna å ta med seg alle poengene hjem til Rogaland. Siden den gang har laget skiftet trener og begynt å vinne kamper.

– Jeg ser en klar forskjell på Brann nå i forhold til sist vi spilte mot dem, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes til NRK.

– De spiller mer forsiktig, slår lenger og satser mer på kontringer. Jeg forventer en tett kamp mellom to lag som er ganske jevne, og tror kampbildet kan bli litt likt det vi så i Bergen i vår, sier Sæternes, selv cup- og seriemester for Brann i henholdsvis 2004 og 2007.

Lars Arne Nilsen og Amin Nouri

NY TRENER: Lars Arne Nilsen har fått skikk på Brann og tatt laget opp i opprykksstriden. Her med Amin Nouri.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Åpent i toppen

Etter at topplaget Sogndal gikk på en overraskende smell borte for Ranheim i forrige runde, er det bare fire og fem poeng ned til henholdsvis Sandnes Ulf og Brann. Det gjør at spenningen i opprykskampen stiger.

Sæternes mener det nå ikke lenger er selvsagt at Sogndal rykker direkte opp.

– Vi kommer kjapt til å ta igjen Sogndal nå, og så blir det full krig til siste spark i sesongen. Nå kjemper vi om to plasser, ikke bare én. Og det vil nok stå mellom disse tre lagene, pluss kanskje et fjerde (Hødd, journ.anm.), tror den game spisskjempen fra Egersund.

Nilsen står over, Vevatne kan debutere

Bryne-back Viljar Vevatne

NY MANN: Viljar Vevatne gikk fra Bryne til Brann i forrige uke og kan få sin debut mot Sandnes Ulf.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Brann møter nå både dere og Sogndal borte i løpet av kort tid. Hvor avgjørende kan de interne oppgjørene bli?

– For Brann er det snakk om seks poeng, så der betyr det litt. Men for oss andre er det ikke så veldig avgjørende. Jeg tror det er stabilitet utover høsten som vil avgjøre hvem som rykker opp.

Brann har styrket stallen foran høstsesongen, og Brann-trener Lars Arne Nilsen har tidligere uttalt at det kan komme ytterligere spillere inn i troppen. Sønnen Sivert Heltne Nilsen må stå over på grunn av tre gule kort, men Viljar Vevatne får trolig sin debut etter overgangen fra Bryne.

Laster innhold, vennligst vent..