Hopp til innhold

– Brann har vært årets største skuffelse

Etter det ydmykende 0-4-tapet for Odd i går, tror Arne Erlandsen det utenkelige kan skje: At Brann rykker ned fra Eliteserien.

Brann skuffet i Odd

BRANN-DEPRESJON: Gårsdagens firemålstap var ikke bare det største Brann-tapet i høst, det ødela også Branns målfordel mot bunnrivalene. Her depper Birkir Már Sævarsson mens Odds Ole Jørgen Halvorsen, som herjet med Branns venstreside, kunne juble.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Med bakgrunn i det vi så i går mot Odd, så er det klart at Brann i aller høyeste grad kan rykke ned, sier NRKs fotballekspert Arne Erlandsen.

Han var langt fra imponert over det Rikard Norlings menn presterte på bortebane mot Odd i går. Det ble nok et tap for Brann, det 14. i årets sesong.

Supporterne gråt på tribunen og bergensordfører Trude Drevland proklamerte at hun nå tror Brann rykker ned.

– Hadde forventet mer av Brann

Arne Erlandsen

SKUFFET: Arne Erlandsen tror hele Fotball-Norge er skuffet over årets Brann-utgave.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Fotballeksperten

– MÅ VÅKNE: – Jeg vet ikke om Brann har innsett hvor de er hen, sier NRK-ekspert Magnus Johansson.

Foto: NRK

Erlandsen er svært skuffet over årets Brann-utgave – og tror Trude Drevland kan få rett.

– Prestasjonsmessig og poengmessig er det klart at Brann er den største skuffelsen. De hadde selv forventet å ligge mye høyere, og det hadde det norske fotballpublikummet også, sier han.

Med fem kamper igjen, er Brann igjen under nedrykksstreken, med et Sandnes Ulf med fornyet håp rett bak. Foran ligger Haugesund og Sogndal, som Brann møter i de to siste kampene.

En annen NRK – ekspert, tidligere Brann-spiller Magnus Johansson, tror Brann må nullstille seg fullstendig før de siste fem kampene. Han ser med gru på Mons Ivar Mjeldes retur til stadion.

– Jeg er litt urolig for de neste kampene, og kanskje spesielt når Mons Ivar Mjelde og Start kommer på besøk på søndag. Start har tatt noen grep, endret systemet og tatt inn nye spillere, sier Johansson.

– Skal vinne begge hjemme

Johansson er spesielt bekymret for hva Branns forsvarsfirer har prestert i år.

– Jeg tror Brann får det tøft i de siste kampene når forsvarslinjen ikke henger sammen. Brann-laget må stabiliseres, og det må stabiliseres bakfra.

– Jeg vet ikke om Brann har innsett hvor de er hen. De må ned i kjelleren og krige, sier han.

De kommende hjemmekampene mot Start og Sarpsborg kan bli nøkkelen for å overleve i Eliteserien. Han som skulle være Branns redningsmann, Marcus Pedersen, sier det skal bli to seire.

– Vi må være smarte og få med oss de poengene vi skal. Nå er det to viktige hjemmekamper som vi skal ha seks poeng i, sier Pedersen.

Norling måtte forklare seg

CMORE

FORKLARTE SEG: Her er Brann-trener Rikard Norling borte hos supporterne for å forklare seg etter tapet i går.

Norling gikk etter kampen i går bort til de tilreisende supporterne for å forklare seg. Til NRK sier han at det ikke var lett å gi noen god forklaring.

– Hva skal jeg si? Når vi ikke vinner kampen, så er mine valg uansett feil.

Han lover nå at Brann skal jobbe hardt for å berge plassen.

– Jeg føler meg trygg på at vi kommer til å fortsette å jobbe hardt. Det gjelder at vi er sterke sammen og fokuserer på neste kamp. Odd-kampen kan vi tross alt ikke gjøre så mye med.

Laster innhold, vennligst vent..