– Bompenger struper Bergen sentrum

Etter nesten 50 år som frisør i Bergen har Erik Kristoffersen stengt dørene. – Økte bompenger og færre p-plasser gjør at kundene ikke lenger vil reise til sentrum!

Erik Kristoffersen

MÅTTE GI SEG: Erik Kristoffersen startet i frisørlære i 1966 og har holdt det gående siden. Med unntak av et kort opphold på Nesttun fra 1972 til 1973 har han jobbet bare et steinkast fra Torgallmenningen. «Hårek» åpnet han i 1977, og la ned salongen til nyttår. FOTO: Eivind A. Pettersen

– Jeg tror ikke politikerne i Bergen forstår hva de driver på med. De kan ikke ha erfaring med å drive en pølsebod engang!

Etter 48 og et halvt år som frisør i Bergen satte Erik Kristoffersen kroken på salongdøren til nyttår.

64-åringen får ingen til å overta frisørsalongen «Hårek» i Valkendorfsgaten, bare 50 meter fra Torgallmenningen, som han har drevet siden 1977. Han gir bypolitikerne litt av skylden.

LES OGSÅ: Næringsrådet: – Køprising er å starte i feil ende

Erik Krisoffersen, Hårek

SENTRUMSVETERAN LEGGER NED: Etter 48 og et halvt år som frisør i Bergen satte Erik Kristoffersen kroken på salongdøren til nyttår. FOTO: Eivind A. Pettersen

Bompenger skremmer vekk kundene

– Problemene for oss næringsdrivende i sentrum økte da man i sin tid innførte «eksosringen» med enveiskjørt trafikk i nesten alle gater. Så fjernet man parkometrene som fungerte godt for oss som hadde kunder med korte ærend i byen, sier Kristoffersen til NRK Hordaland.

De som tidligere klipte seg eller gjorde andre ærend i lunsjen, har forsvunnet fra sentrum.

Erik Kristoffersen, Hårek Frisør

Han er fortørnet over nyheten om at byrådet går inn for køprising og bompenger på inntil 45 kroner inn og ut av Bergen sentrum.

– Bompengene har gradvis økt og det blir stadig dyrere å reise til byen og vanskelig å parkere. Pris er avgjørende. Kundene kvir seg for å dra hit, og de som tidligere klipte seg eller gjorde andre ærend i lunsjen, har forsvunnet. Folk velger oss bort til fordel for sentrene ute i bydelene, sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: Frp: – Høyre bryter avtalen

Dyr husleie

Erik Kristoffersen startet i frisørlære i 1966 og har holdt det gående siden. Med unntak av et kort opphold på Nesttun fra 1972 til 1973 har han jobbet bare et steinkast fra Torgallmenningen. «Hårek» åpnet han i 1977.

De siste årene har skuldre og armer streiket i perioder. Nå har legen gitt ham et ultimatum: «Du må slutte å klippe hår nå, ellers kan du få problemer med å bruke kroppen din i det daglige liv».

– Jeg hadde håpet at noen skulle overta her, men færre kunder og husleie på 400.000 i året skremte dem som potensielt kunne være aktuelle til å drive salongen, sier han.

LES OGSÅ: Byrådslederen svarer på bompengekritikken

Ikke pensjonist ennå

I tiden fremover skal Erik Kristoffersen jobbe med andre prosjekter. I første omgang skal han selge det egenutviklede produktet «radarrefleks», som skal gjøre kajakkpadlere, overlevingsdrakter og små farkoster mer synlige på sjøen.

– Det er jo selvsagt vemodig å stenge salongen. Jeg har hatt en kjekk kundegruppe og møtt mange hyggelige mennesker!