– Bergen fortjener et bedre lag enn dette

Brann og trener Rikard Norling kan møte Jerv og Florø i stedet for Molde og Rosenborg i serien neste år. – Førstedivisjon er langt unna ambisjonene til en klubb og en by som dette her, sier Amin Askar.

Amin Askar og Steinthor Torsteinsson

– KAN IKKE BLI SÅ MYE VERRE: Amin Askar, her i duell med Vikings Steinthor Freyr Thorsteinsson, mener Brann har alt å vinne resten av sesongen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Selv om Brann tidvis overkjørte Viking på Stadion i går, var det bortelaget som stakk av med alle tre poengene etter en suser av et langskudd fra Björn Daniel Sverrison.

Hjemmetapet var Branns sjette på rad – den lengste tapsrekken hjemme for rødtrøyene siden de norske elitelagene i fotball ble samlet i én avdeling i 1961.

Sa han det? Det var som tusan!

Rikard Norling om Kjell Jonevret

Trener Rikard Norling håper spillerne ikke lar seg prege av statistikken. Det formidler han med en metafor til bergensværet mandag formiddag, mens startelleveren driver innendørs restitusjonstrening og resten av troppen befinner seg bak svensken på gressbanen utenfor Stadion.

– Det har vært sol, og er litt regn nå. Nå er det kanskje viktig at vi ser solen, til tross for at det kanskje er litt regn innabords.

– Klarer spillerne det?

– Ja, jeg opplever det. Jeg tror faktisk dette gjør oss sterkere både som kollektiv og individ for individ, sier Brann-treneren.

Norling: – Kan ikke tro det er sant

Da han i går kveld fikk summet seg etter kampen mot Viking, forsto han fortsatt ikke hvordan Brann kunne tape.

– Det er vel slik at man ikke riktig kan tro at det er sant, og at det her burde vi ha vunnet og hadde fortjent å vinne. Det føles som at Viking ikke var så fantastisk sterke, men vi klarte ikke å utnytte det.

Viking-trener Kjell Jonevret ga sin trenerkollega en god klem etter kampen i går, og sier han kjenner Norling godt. Til Bergensavisen sier Jonevret at han mener Viking vant fortjent.

Rikard Norling på trening

DAGEN DERPÅ: Trener Rikard Norling (i midten) og resten av støtteapparatet overværer Brann-reservenes trening mandag formiddag.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Sa han det? Det var som tusan! Det er vel slik det er når man er venner og kollegaer. Han var vel kollega når han sa det, responderer en smilende Norling.

Tøft kampprogram

Tapet betyr at Brann fortsatt ligger nest sist på tabellen, med fem poeng opp til sikker plass, når 17 av 30 serierunder er spilt.

Allerede fredag er det ny kamp for Brann, mot Lillestrøm borte. Så venter VIF, Rosenborg og Molde i tillegg til bunnrival Aalesund, før kampprogrammet blir antatt lettere mot slutten av sesongen.

Fortsetter bergenslaget som nå, kan lag som Jerv og Florø, som leder sine andredivisjonsavdelinger, bli neste års motstandere. Rikard Norling medgir at han ikke kjenner altfor godt til de nevnte lagene når NRK spør hva han tenker om nedrykksscenarioet.

– Vi fokuserer naturligvis på vår situasjon her og nå, og neste kamp mot Lillestrøm, men jeg forstår hvorfor du stiller spørsmålet, sier Norling.

– Min følelse for klubben er utrolig sterk

Han hevder han ikke er lei av å bli påminnet de ekstatiske scenene på pressekonferansen da han ankom Bergen og ble presentert som klubbens nye trener.

– Det var en vakker opplevelse uansett hvordan man vrir og vender på det.

– Du sa dere skulle kjempe om gull?

– Ja, vi har kjempet i hver eneste kamp, og kjemper like mye nå, men vi kommer jo ikke til å kjempe om et gull.

Jeg uttrykte nok en ganske stor tro.

Rikard Norling

– Så du mente ikke at du trodde dere skulle ta gull?

– Jeg uttrykte nok en ganske stor tro, medgir Norling, som sier han trass i resultatene opplever stor støtte og forståelse fra supporterne.

– Er du sikker på at du får lede laget ut sesongen?

– Det har jeg ikke vært siden første dagen min her, for jeg vet hvordan det fungerer. Jeg har muligheten her og nå, og det setter jeg pris på.

– Blir du med ned i førstedivisjon hvis Brann rykker ned?

– Det blir igjen et hypotetisk spørsmål. Men min følelse for denne klubben er utrolig sterk, og jeg har fått en utrolig støtte. Skulle det skje, og klubben skulle ønske det, så ville jeg vært beæret, sier Norling.

Azar Karadas fortviler mot Viking

FORTVILT: Azar Karadas ble flyttet opp som spiss siste halvtimen mot Viking og kom til en rekke sjanser, men uten å få uttelling.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Askar: – Byen fortjener et bedre lag

Amin Askar, som brant en stor sjanse på tampen av gårsdagens tap, vil heller ikke fokusere på risikoen for nedrykk.

Vi slo dem sist, og det skal vi klare på fredag også.

Amin Askar om Lillestrøm

– Du hører jo alle rundt deg snakker om det, men vi må bare se mulighetene og begynne å plukke poeng. Det kan ikke bli så mye verre enn vi har det akkurat nå, så vi har jo alt å vinne, sier Askar.

– Hva tror du det vil bety for Bergen om Brann rykker ned?

– Byen, Brann og publikummet vårt fortjener et lag som gjør det mye bedre enn de gjør det nå, og førstedivisjon er langt unna ambisjonene til en klubb og en by som dette her, sier han.

Fredag venter Lillestrøm, det eneste laget Brann har slått hjemme i serien i år, på Åråsen.

– Vi må bygge opp et fort hjemme, men først og fremst må vi ta poeng mot Lillestrøm. Vi slo dem sist, og det skal vi klare på fredag også, sier Askar.