Hopp til innhold

– Aldri mer «Norsk Attraksjon»

Seertallene hennes har bikket millionen og er på vei til å utfordre «Nytt på nytt». Likevel velger nå Linda Eide å pakke vekk den røde grilldressen for godt.

Norsk attraksjon

GIR SEG: Linda Eide har kapret tv-seernes hjerter.

Foto: NRK

Linda Eide og Leif Ove Andsnes

SPESIELT PIANO: I kveld får vi se og høre Leif Ove Andsnes på Ole Bulls piano, sammen med Linda Eide på blokkfløyte.

Foto: Kristin Helgeland Hauge / NRK

I dag tar den populære vossingen farvel med tv-seerne etter åtte uker som fast innslag på lørdagskvelden. Både hovedpersonen selv og teamet rundt henne var i vinter svært spent på hvordan programmet ville gjøre det som lørdagsunderholdning.

Svaret viste seg å være: Over all forventning!

I snitt har 1 049 000 seere fulgt «Norsk Attraksjon». Det gir en markedsandel på imponerende 56,3 prosent.

LES OGSÅ: Her går det helt galt for Linda

– Gir oss mens leken er god

Samtidig har Linda Eide nå gjort det klart at nok er nok. Det vil ikke bli produsert flere sesonger av «Norsk Attraksjon», til tross for den noe overraskende braksuksessen i programmets tredje sesong.

– Fotograf Kristin og eg har levd med «Norsk Attraksjon» sidan 2006. No har me lyst å fortelja andre historiar. Me er begge veldig glad i programmet, og kanskje nettopp difor gjer me oss medan leiken er god, sier Eide, som i kjent stil insisterer på å bli sitert på nynorsk.

– 25 program og 130 attraksjonar, det får halda. Men sjølvsagt vert me smigra når folk ber oss om meir, sier hun.

  • Se tidligere episoder og andre saker om programmet her

«Lørdagsdronningen»

Rune Møklebust

LOVER MER LINDA: Vi får se mer til Linda Eide, selv om denne serien avsluttes, sier programsjef Rune Møklebust i NRK.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– De har brukt opp alle pengene, spøker programsjef Rune Møklebust i NRK Hordaland. Han er sjef for teamet som siden 2005 har jobbet med å lage tre sesonger med det unike tv-programmet.

– Linda har jo blitt kalt lørdagsdronningen og det er utrolig gøy å gi seg på topp, sier Møklebust, som lover at det blir flere historier fra Linda Eide på tv i framtida.

Overrasket over suksessen

Men nå – tilbake til lørdagsdronningen.

– Hvorfor tror du programmet har truffet så bra hos tv-seerne?

– Eg har jo stor tru på at opplysning kan vera morro. Men at eit kjendisfritt faktaprogram skulle slå så godt an hadde eg vel ikkje drøymt om. Folk seier til oss at dei ler, samtidig som dei får vita ting dei ikkje visste. Mange dreg óg fram at det er eit program for heile familien, noko som er totalt utilsikta frå vår sida, men desto gledelegare, sier Eide.

Treningsdressen ligger nå på «lit de parade» på Eides kontor. Men om noen uker skal den til Bergen Offentlige Bibliotek, som vil stille ut det godt brukte plagget i forbindelse med sitt leselyst-prosjekt.

Dette er Lindas aller beste minne

– Hva er ditt beste minne fra de tre sesongene?

– Reint personleg var det nok å få springa i 24 timar i strekk, frå Fresvik i Sogn til Voss . Ikkje berre fekk me heidra ein gløymt løparhelt frå Sogn, men eg fekk testa noko eg hadde tenkt på lenge: Å sjå kor langt eg kunne komma på eit døgn. Det var nesten 12 mil med følgebil, folk som heia og greier, sier Linda Eide.

Linda Eide

MUSIKALSK HØYDEPUNKT: Blokkfløyte og et surt piano kan bli kveldens høydepunkt for de mange tv-seerne som har fulgt serien med Linda Eide.

Foto: Kristin Helgeland Hauge / NRK

HVA ER DITT BESTE MINNE FRA PROGRAMMENE OM NORSKE ATTRAKSJONER?

BRUK KOMMENTARFELTET NEDENFOR.