Hopp til innhold

Forsvarer: – 13-åringen har ingen historie som tilsier at dette skulle skje

13-åringen som nå er til observasjon av helsevernet har ingen historie som tilsier at dette skulle skje, ifølge guttens forsvarer.

Kjell Steinsbø

Kjell Steinsbø er oppnevnt som forsvarer for 13-åringen. 13-åringen har i avhør forklart at han sto bak skadene som ble påført 3-åringen.

Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

Sagvåg-drapet

En 3-åring ble funnet drept på Stord torsdag ettermiddag.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

13-åringen har beskrevet handlingen som førte til at den tre år gamle fosterhjemsgutten på Stord døde, kom det frem under en ny pressekonferanse om drapssaken fredag ettermiddag.

– Han er under psykisk helsevern og under vurdering nå. Han har ingen historie som tilsier at dette skulle skje, sier Kjell Steinsbø, som er oppnevnt som forsvarer for 13-åringen.

– Forklart seg greit

– Han har erkjent forholdet, husker det og har forklart seg greit. Det er vanskelig å si hvordan hans psykiske tilstand er. Den må vurderes av fagfolk, sier Steinsbø.

Politiet vil ikke kommentere motivet for handlingene, men mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet.

13-åringen vil fremover få oppfølging fra barnevernet og helsevesenet, opplyser lensmann Norvalls.

– Det var fem personer på åstedet da dette skjedde. Fire av dem var i familie. Den femte var en representant fra barnevernet som var til stede på et rutinebesøk, sa lensmann i Stord Bernt Norvalls.

Foreldrene til stede

Lensmannen bekreftet samtidig at offeret var et fosterbarn, at gjerningspersonen er et biologisk barn i familien, og at 45-åringen som ble fløyet til Haukeland sykehus med lettere skader er far i familien. Mor i familien var også til stede under hendelsen.

Fredag ble det kjent at det var et tre år gammelt fosterhjemsbarn som ble drept på Sagvåg på Stord torsdag ettermiddag.

Treåringen ble funnet drept hjemme ved familiens hus.

– Dødsårsaken er ytre vold, opplyste Stord-lensmann Bernt Norvalls på en pressekonferanse fredag klokken 12.

Ikke siktet

Den 13 år gamle gutten er ikke siktet for drapet da han er under den kriminelle lavalder. Han ble avhørt i en times tid fredag, og han innrømmet det han hadde gjort.

Det psykiske helsevernet har nå ti dager på seg til å observere gutten og prøve å finne motivet og hva som videre skal skje med ham.

Etter at diagnosen er stilt, kan han bli plassert på en institusjon eller bli tatt hånd om på annen måte.

På Stord er hele samfunnet sterkt preget av at en tre åring ble drept i går. En 13 år gammel gutt erkjente i dag å stå bak drapet på fosterbroren. Den lokale kirken holder åpent i helga.

SE VIDEO: Hele lokalsamfunnet i Stord er sterkt preget.