57-årig kvinne alvorlig skadd i ATV-ulykke

Da et ATV-kjøretøy skulle frakte en pasient med hjerteproblemer over Lysøen gikk det galt. Nå ligger en kvinne (57) alvorlig skadd på Haukeland, mens en 48-årig lege er lettere skadd.

ATV-ulykke

FLYDD VEKK. To personer ble skadd i forbindelse med en pasienttransport med ATV på Lysøen, Os. Her blir en av pasientene klargjort før avgang med luftambulansen.

Foto: Silje Wøbbekind

Politiet fikk like etter klokken 15.00 melding om hendelsen på Lysøen i Os, som blant annet huser Ole Bulls villa.

– Vi fikk beskjed om at det hadde skjedd en ulykke med ATV hvor tre personer var involvert. Disse er nå fløyet til Haukeland sykehus med luftambulanse, opplyser operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Tatjana Kleppen.

ATV-ulykke på Lysøen

ULYKKESKJØRETØYET: Her blir ATV-en fraktet vekk etter ulykken.

Foto: Silje Wøbbekind
ATV-ulykken, luftambulansen

FLYDD VEKK: Luftambulansen landet på kaien og fraktet de skadde vekk.

Foto: Silje Wøbbekind

Pasienttransport

Hun bekrefter at ulykken skjedde i forbindelse med pasienttransport. Ifølge øyenvitner er det en lege og en kvinnelig pasienten som er skadd.

Ifølge Haukeland universitetssjukehus er den 57-årige kvinnen alvorlig skadd. En mann (48) er lettere skadd.

All-terrain vehicle, forkortet ATV, brukes om tre- og firehjuls motorsykler med brede dekk, beregnet på terrengkjøring.

Klarte ikke å lande

– En pasient på øyen hadde fått hjerteproblemer. På grunn av vanskelige forhold i terrenget fikk man hjelp av en ATV. På vei til luftambulansen skjedde ulykken, der pasienten og ambulansepersonell var om bord.

Ifølge politiet var det totalt tre personer med på transporten. Årsaken til at ATV ble benyttet skal være at helikopteret først ikke fant plass til å lande der kvinnen befant seg. Derfor ble legen firt ned, og en ATV kom for å bistå med transporten.

Lysøen

LYSØEN: Hovedattraksjonen er felespilleren Ole Bulls villa.

Foto: Svein Hammerstad / NTB

Ukjent skadeomfang

Silje Wøbbekind var like i nærheten da ulykken inntraff.

– Jeg hørte rusing av motoren, et smell og rop om hjelp. Jeg var førstemann på stedet og så tre stykker ligge med ATV-en halvt over seg. Damen hadde blod i fjeset. Legen satt fremoverbøyd med smerter rundt kragebeinet. De to ble hjulpet ned på gressplenen, mens føreren klarte å gå på egen hånd, forteller hun til NRK.

Føreren av ATV-en ble tatt med i båt på andre siden av fjorden der han ble undersøkt, men skal ikke ha fått alvorlige skader.

Laster Twitter-innhold

Politiet opplyser like før klokken 15.30 at de har en patrulje på stedet.

– Vi har akkurat fått sjøpatruljen vår til stedet og de er i ferd med å avhøre vitner.

Laster kart, vennligst vent...

SKJEDDE HER: ATV-ulykken skjedde på Lysøen, en øy i Lysefjorden i Os. Museet består av Ole Bulls Villa, et gårdstun fra 1600-tallet, en kafe og parkanlegg.