56-åring tilstår to drap – mann i 20-årene fengslet

Den 56 år gamle mannen som er siktet for dobbeltdrapet i Bergen, har tilstått i politiavhør. En mann i 20-årene ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Politibil sperrer innkjørselen til åstedet for dobbeltdrap ved Osavatnet i Arna

FUNNSTED: De drepte ble funnet i Gullfjellsvegen i Arna.

Foto: Odd Arne Olderbakk / NRK

56-åringens advokat, Einar Råen, bekrefter at hans klient har tilstått begge drapene.

– Han satt i et langt avhør i går. Og han hadde bestemt seg for å si dette nå, etter å ha fått litt ro og tid til å tenke seg om, sier Råen til NRK onsdag morgen.

Forsvareren legger til at hans klient er sterkt preget av situasjonen.

Svarer ikke på motiv

Råen vil ikke kommentere om 56-åringen har forklart seg om motivet, eller om han utførte drapene alene. Fire andre personer er drapssiktet i saken.

Det var BA som meldte om tilståelsen først.

56-åringen er den eldste av fem personer som er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en kvinne og en mann ble funnet døde ved Osavatnet i Bergen 13. januar. Han har flere dommer fra før, blant annet for vold, og han har sittet mange av sine voksne år i fengsel.

Politiet har ingen kommentar til opplysningen om at mannen har erkjent straffskyld.

Dronebilde av funnstedet ved Osavatnet i Arna. Dobbeltdrapssaken

FUNNSTEDET: Politiet mener de to avdøde ble fraktet hit til Osavatn i Arna, etter å ha blitt drept ved hospitset i Møllendalsveien.

Foto: Odd Arne Olderbakk/Sindre Skrede / NRK

Mann i 20-årene varetektsfengslet

Den femte som er siktet for drap eller medvirkning til drap, ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 20-årene ble pågrepet i Fana mandag kveld.

– Han erkjenner ikke straffskyld og er uenig i avgjørelsen. Han har ikke foretatt den handlingen han er siktet for, sier mannens forsvarer Kaj Wigum til NRK.

Fengslingsmøtet i Bergen tingrett gikk bak lukkede dører.

Forsvarer Kaj Wigum møter i fengslingsmøtet til mann i 20-åre som er drapssiktet i dobbeltdrapssaken i Bergen

FORSVARER: Advokat Kaj Wigum forsvarer mannen i 20-årene som er siktet i dobbeltdrapssaken.

Foto: Even Norheim Johansen

Ny person avhørt

I tillegg til de fem personene som er siktet for drap eller medvirkning til drap, er en person siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis.

Tirsdag sa politiet at de trolig kjenner motivet for drapene.

Politiet mener at drapene skjedde på et hospits i Møllendalsveien, og at de drepte ble fraktet til Gullfjellsvegen i Arna, der de ble funnet.

Onsdag var politiet på nytt på plass ved det aktuelle hospitset. Etter det NRK kjenner til ble minst en person tatt med inn til avhør, med status som vitne.

Møllendalsveien undersøkelser dobbeltdrapssaken i Bergen

ÅSTEDET: Politiet mener at drapene skal ha skjedd i dette hospitset i Møllendalsveien i Bergen.

Foto: Christian Lura / NRK

– Stor lettelse

Ifølge bistandsadvokaten for den drepte mannens pårørende førte tilståelsen til en stor lettelse for de etterlatte.

– Det er en stor lettelse for familien at han har erkjent straffskyld. For familien er det viktig med en snarlig oppklaring av saken. De opplever at politiet har gjort en god jobb, sier Cecilie Wallevik.

Mann og kvinne drept i Bergen

En kvinne (29) og en mann (42) ble mandag 13. januar funnet drept i et turområde ved Osavatnet, ved foten av Gullfjellet i Bergen. Seks menn er siktet i saken. Politiet mener ofrene ble drept på et hospits i Møllendalsveien i Bergen sentrum, før de ble fraktet med bil ut til turområdet i Arna bydel. Alle de involverte er tilknyttet Bergens rusmiljø.