22-åring fra Haugesund drept av vådeskudd på jakt

Det var en 22 år gammel mann fra Haugesund som døde i en jaktulykke i Masfjorden lørdag kveld. Han var på jakt med flere jevnaldrende jaktkamerater da han ble truffet og drept av et vådeskudd.

Hendelsen skjedde under jakt, og politiet fikk inn en telefon om at en person var truffet av et skudd.

Fra Haugesund

– Klokken 18.35 lørdag kveld fikk vi via helsemedisinsk nødtelefon beskjed om at det hadde skjedd en jaktulykke i Masfjorden. Meldingen var da at en person var truffet av et skudd og var alvorlig skadet, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til NRK.

Søndag morgen opplyser politiet at det var en 22 år gammel mann som døde. Han var fra Haugesund og jaktet med lokale jegere ved Mjanger, innerst i Fensfjorden.

– Pårørende ble varslet i går kveld, sier operasjonsleder Erik Hole søndag morgen til NRK.no.

Forsøkte å redde kameraten

Politiet opplyser til NRK at de satte omfattende ressurser i gang for å håndtere det som har skjedd. Lokale politipatruljer i området rykket ut og Hordaland politidistrikt fikk også hjelp fra nabodistriktet.

Ambulanse rykket også ut langs veien mot stedet der ulykken hadde skjedd. I tillegg rykket et helikopter fra luftambulansen ut mot stedet.

– Luftambulansen kom først frem rundt klokken 19. De kunne så melde at vedkommende døde av skuddet like før klokken 19.30, sier operasjonsleder Myrtvedt.

Ulykken skjedde under jakt, og politiet forteller at jaktkameratene forsøkte å redde livet til mannen.

Ungt jaktlag

Litt før klokken 19 ble mannen lokalisert fra helikopter, og politi og andre ambulansefolk ble sendt inn mot området. Det er ulendt terreng i området og det tok noe tid før de kom fram.

22-åringen var på jakt med flere lokale jegere da den tragiske ulykken skjedde. Operasjonsleder Erik Hole sier til NRK.no søndag morgen at alle i jaktlaget var i 20-årene.

– Slik jeg har forstått det var det fire mann i jaktlaget. Utenom den omkomne var de fleste andre lokale jegere, sier Hole.

Avhør søndag

Politiet og Masfjorden kommune jobber med bistand til pårørende og jaktkameratene. Et kommunalt kriseteam bestående av lege, helsesøster og prest er koblet inn.

Samtidig skal politiet også gjennomføre undersøkelser rundt hendelsesforløpet.

– Saken blir etterforsket videre i dag, og det blir gjennomført avhør i hele dag, sier Erik Hole i politiet.

Det blir også gjort tekniske undersøkelser på stedet der hendelsen skjedde.